Hipra rep 45 MEUR per desenvolupar la vacuna contra la covid-19

El Banc Europeu d'Inversions concedeix un nou préstec a la farmacèutica catalana, que ja va rebre un finançament inicial de 35 milions d'euros per al projecte

La planta d'R+D d'Hipra a Amer | ACN La planta d'R+D d'Hipra a Amer | ACN

El Banc Europeu d'Inversions ha concedit un préstec de 45 milions d'euros a la farmacèutica catalana Hipra per al desenvolupament de la seva vacuna contra la covid-19. L'empresa ja va rebre un finançament per part de l'entitat entre els anys 2019 i 2020 dedicat a aquest projecte, d'uns 35 milions d'euros.

Hipra està portant a terme els seus assaigs clínics per al vaccí a l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i a l'Hospital Clínic de Barcelona. La recerca està actualment en fase I/IIa, i té com a objectiu avaluar la seguretat del vaccí i la seva capacitat per generar resposta immunitària. Segons la companyia, els seus investigadors preveuen tenir resultats durant els pròxims mesos.

Segons ha anunciat el BEI, aquest préstec servirà per "cofinançar les inversions d'Hipra, els requisits de capital circulant i les activitats d'investigació, desenvolupament i innovació" relacionades amb la nova vacuna. "L'operació demostra el ferm compromís del BEI per incentivar les habilitats d'innovació a les empreses del sector", afirma el vicepresident del BEI Ricardo Mourinho Félix, que s'ha marcat com a objectiu fer inversions que serveixin per "millorar la qualitat de vida de les persones".

Més informació
Hipra, la vacuna catalana
Hipra aixecarà una seu a Aiguaviva i ampliarà la d'Amer
Avui et destaquem
El més llegit