Hipra preveu obtenir l'autorització per a la seva vacuna contra la covid-19 aquest novembre

El grup confia formar part de la campanya de vacunació de finals de 2022 i situa el preu del vaccí per sota els 10 euros

El vicepresident executiu d'Hipra, Carlos Montañés, durant una roda de premsa celebrada a Brussel·les | ACN El vicepresident executiu d'Hipra, Carlos Montañés, durant una roda de premsa celebrada a Brussel·les | ACN

Hipra té previst obtenir l'autorització de l'Agència Europea del Medicament (EMA) per a la seva vacuna contra la covid-19 aquest mes de novembre. Segons han informat directius de la companyia en un roda de premsa celebrada a Brussel·les, això permetria iniciar la comercialització del vaccí pràcticament de forma immediata, tan sols una setmana després d'obtenir el vistiplau de l'EMA.

De fet, la farmacèutica confia formar part de la campanya de vacunació de finals d'aquest 2022, fent que la vacuna actuï com a dosis de reforç. En aquest sentit, l'empresa recorda que un total de 14 estats membres de la Unió Europea ja s'han mostrat disposades a adquirir el producte, que tindrà un preu unitari inferior als 10 euros.

Més info: De l'estany de Banyoles a ser comprada per Hipra

Hipra porta anys en creixement continu. Tot i que encara no s’han presentat els comptes consolidats de 2021, s’espera que se situïn al voltant dels 360 milions d’euros, prop d’un 10% més dels 319 milions de 2020, que ja van ser un 15% superiors als 277 milions del 2019. En l’exercici de 2020, els beneficis van escalar fins els 48,7 milions d’euros.

Aquests resultats inclouen l’activitat de les dues plantes de producció de vacunes i fàrmacs per a sanitat animal (situades a Amer i a la ciutat brasilera de Porto Alegre) i la d’una cinquantena de filials comercialitzadores repartides per tot el món.

Més informació
Les noves vacunes d’Hipra més enllà de la del Covid
Hipra, la vacuna catalana
Avui et destaquem
El més llegit