Holaluz s’alia amb Tesla per portar les bateries domèstiques a Espanya

L’elèctrica d’energia verda es converteix en el primer i únic instal·lador d’aquest producte a la Península

Els fundadors de l'elèctrica Holaluz Els fundadors de l'elèctrica Holaluz

La companyia elèctrica Holaluz ha tancat un acord amb Tesla per instal·lar les seves bateries intel·ligents Powerwall2 a Espanya i Portugal. D’aquesta manera, segons han publicat Expansión i La Vanguardia i ha pogut confirmar VIA Empresa, la companyia fundada per Carlota Pi es converteix en el primer i únic instal·lador a l’Estat d’aquest producte de la companyia californiana. Fins ara, Tesla només tenia un altre acord a Europa amb l’elèctrica holandesa Eneco.

L’aliança amb Tesla suposa per l’elèctrica d’energia verda reforçar la seva proposta per clients d’autoconsum. Mitjançant aquestes bateries intel·ligents, l’usuari final podrà emmagatzemar l’energia que produeixen les plaques solars durant el dia i utilitzar-la durant la nit o quan més ho necessiti. Durant els pròxims mesos, Holaluz oferirà la possibilitat de completar les instal·lacions fotovoltaiques de cases unifamiliars, conjunts d’habitatges o petits negocis amb bateries Tesla Powerwall2 (PW2).

L’empresa ja ha instal·lat una bateria d’aquest tipus a un habitatge unifamiliar de Girona, amb un consum de 5 MWh, on ha aconseguit un estalvi del 95%. El cost de posar una bateria com les de Tesla a una casa d’aquesta mida oscil·la entre els 7.000 i els 10.000 euros. No obstant això, el cost de manteniment del sistema és baix i les bateries compten amb un període de vida útil de més de 25 anys.

Segons ha explicat la cofundadora d’Holaluz, Carlota Pi, els contactes amb Tesla van començar fa un any a Califòrnia.

Més informació
Holaluz tanca l'any amb una facturació de 100 MEUR
La llum verda de Madrid la gestiona Catalunya
Holaluz munta una instal·lació d’autoconsum elèctric compartit
Avui et destaquem
El més llegit