Inditex bat rècords amb un benefici de 850 milions el segon trimestre

El grup tèxtil tanca juliol amb unes vendes per valor de 6.993 milions d'euros, un 1,5% més que el rècord històric del mateix període del 2019

Imatge d'arxiu d'una botiga de Zara, que forma part del grup Inditex | Europa Press Imatge d'arxiu d'una botiga de Zara, que forma part del grup Inditex | Europa Press

Inditex deixa enrere la crisi provocada per la pandèmia i bat màxims històrics en vendes i benefici. El grup tèxtil ha facturat 6.993 milions d'euros el segon trimestre, un 1,5% per sobre del rècord històric registrat el mateix període del 2019. El creixement seria del 7% a tipus de canvi constant. La reactivació del negoci i "l'eficient" gestió de les despeses operatives també han disparat el resultat d'explotació i el benefici net.

El grup ha tancat el segon trimestre amb un ebitda de 1.866 milions, un 5,3% més, i un benefici net de 850 milions, un 4,1% més en comparació amb el 2019. Les vendes entre l'1 de febrer i el 31 de juliol han arribat a 11.936 milions d'euros, un 49% més respecte al mateix període del 2020 i un 53% a tipus de canvi constant. Per la seva banda, el grup ha assolit un benefici net de 1.272 milions d'euros en els primers sis mesos de l'any, davant les pèrdues de 195 milions el 2020.

"Aquests resultats són fruit del compromís de totes les persones que integren la companyia per oferir la màxima qualitat creativa de moda. Gràcies a tots ells, estem aprofitant al màxim els avantatges de la transformació estratègica sostenible en el nostre model de negoci", ha assegurat el president de la companyia, Pablo Isla.

Les xifres del primer semestre s'han aconseguit en un escenari amb un 15% menys d'hores comercials pels tancaments, les limitacions i les restriccions d'aforament per fer front a la pandèmia. En aquest context, la venda en línia a tipus de canvi constant ha crescut un 36% els primers sis mesos respecte al 2020 i un 137% si es compara amb el 2019. Aquesta branca del negoci superarà el 25% del total de vendes a finals d'any.

Més informació
Inditex guanya 421 milions gràcies al creixement en les vendes
Inditex tanca vuit botigues a Catalunya i reubica a 44 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit