Inspecció de Treball multa Glovo amb 79 MEUR

L'organisme sanciona l'empresa de repartiment per vulnerar els drets dels treballadors i "obstaculitzar la tasca dels inspectors"

Imatge d'un repartidor de Glovo | iStock Imatge d'un repartidor de Glovo | iStock

L’empresa de repartiment a domicili Glovo ha rebut una multa de 79 milions d’euros per part d’Inspecció de Treball. L’organisme apunta que la firma ha vulnerat els drets fonamentals dels treballadors i “ha obstaculitzat” la tasca dels inspectors, segons ha informat Yolanda Díaz, vicepresidenta del govern espanyol, al Congrés dels Diputats. 

En aquest sentit, Díaz ha anunciat la regularització de 10.600 treballadors, actualment falsos autònoms i principals afectats per l’incompliment de la denominada llei Rider, per part de Glovo. “Les empreses han de complir la llei i ens trobem en un cas molt greu”, descriu la ministra de Treball. La notícia arriba poques setmanes després que Delivery Hero, l’accionista majoritari de l’start-up catalana, ha incrementat un 38% els ingressos durant el segon trimestre de l’any. Un cop formalitzada la compra de Glovo, el grup alemany ha augmentat la facturació fins als 2.100 milions d’euros. 

En paral·lel a l’acció de les autoritats espanyoles, la Comissió Europea també investiga Glovo i Delivery Hero per pràctiques comercials restrictives i “acords concertats per compartir mercats per a la comanda i el lliurament en línia d’aliments i altres béns”. Amb l’adquisició de Glovo, Delivery vol aprofitar el desplegament realitzat per Glovo als territoris de l’Àsia Central i Àfrica.

 

Més informació
La Comissió Europea investiga Glovo i la seva matriu per possible càrtel
Avui et destaquem
El més llegit