Les directives premiades en Shanghái

María Helena Antolín Raybaud, Rocío Hervella i Montse Martí han estat guardonades en la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge

Raybaud, Martí i Hervella, en el IWEC 2018 | Cedida Raybaud, Martí i Hervella, en el IWEC 2018 | Cedida

Shanghái ha acollit l'onzena edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), una xarxa mundial de dones empresàries capdavanteres de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a escala global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa al món empresarial. Entre les premiades, María Helena Antolín Raybaud, vicepresidenta i membre del consell d'administració de Grup Antolin;  Rocío Hervella, CEO de Prosol i Montse Martí, responsable de la seva empresa familiar Martí Derm.

En aquesta edició 2018, la Fundació IWEC ha reconegut la labor de 48 empresàries, relacionades amb una gran diversitat d'indústries des de l'enginyeria i la construcció al sector tecnològic, energètic, màrqueting, alimentació, entre uns altres. En total les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 1,7 bilions de dòlars i empren a més de 48.000 persones distribuïdes en els cinc continents. La xarxa mundial de IWEC està creixent d'una manera exponencial i en aquests onze anys ha premiat a 337 empresàries, procedents de més de 30 països dels cinc continents, que empren a més de 260.000 persones i tenen una facturació de més de 29.800 milions de dòlars.

IWEC és una iniciativa de la Cambra de comerç de Barcelona que es va engegar en 2007 en col·laboració amb la Cambra de comerç de Manhattan i la FICCI/FLO (Confederació de Cambres de comerç i Indústria de l'Índia) i amb el suport de la Cambra de comerç de Ciutat del Cap a Sud-àfrica. Aquest projecte explica des dels seus inicis amb el patrocini de CaixaBank, entitat capdavantera del mercat financer espanyol, de l'escola de negocis IESE Business School i Repsol. En aquesta edició ha explicat també amb la col·laboració de la Cambra de comerç d'Espanya.

La present edició s'ha celebrat concretament a la seu oficial del CEIBS, una de les escoles de negoci més importants de la Xina, el president del qual és Pedro Nueno, moderador d'una de les principals taules rodones de la conferència. La seu va néixer amb l'esperit d'ajudar al món emprenedor amb el suport de la Unió Europea i el govern de Shanghái. CEIBS és present a més de Shanghái, en Beijín, Shenzhen, Accra i Zurich, una extensa xarxa que li permet mantenir una posició predominant al món.

Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i recolzar a les dones empresàries de tot el món. Entre uns altres, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè puguin formar part important en el desenvolupament de l'economia global del s. XXI. La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), New York (2011), Barcelona (2012), Llima (2013), Stockholm (2014), Istambul (2015), Brussel·les (2016) i Seattle (2017).

La implantació a la Xina, a debat

L'onzena edició de la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) ha realitzat diferents ponències sobre el paper emprenedor de les dones, com influir en el creixement dels negocis, les tendències tecnològiques i innovadores a seguir i, com a novetat aquest any, com implementar i desenvolupar negocis a la Xina, entre altres.

En 2019 se celebrarà la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) a Nova Delhi.

Més informació
CaixaBank anuncia les 14 empresàries que optaran als IWEC Awards 2018
Judith Viader i Immaculada Amat premiades als IWEC
Avui et destaquem
El més llegit