Jeff Bezos deixarà de ser el CEO d'Amazon

El fundador de la companyia, un dels homes més rics del món, passarà a ocupar el càrrec de director executiu

Jeff Bezos, fundador i CEO d'Amazon | Europa Press Jeff Bezos, fundador i CEO d'Amazon | Europa Press

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, deixarà el càrrec de conseller delegat de la companyia en el tercer trimestre d'aquest any i passarà a ocupar el càrrec de director executiu. En un comunicat, el gegant tecnològic ha indicat que el fundador de la companyia serà reemplaçat com CEO per Andy Jassy, fins ara al capdavant d'Amazon Web Services (AWS), filial de la companyia.

Bezos, un dels homes més rics del món, es retirarà així del seu lloc al capdavant de la companyia que va fundar fa 27 anys, després d'un últim any en el qual els resultats de l'empresa s'han vist impulsats pel creixement del comerç electrònic com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19.

En concret, la companyia de comerç electrònic ha tancat 2020 amb uns beneficis de 21.300 milions de dòlars (17.684 milions d'euros), duplicant el resultat obtingut en el mateix període de l'any passat, que va ascendir a 11.600 milions de dòlars. Així mateix, la facturació neta del gegant tecnològic amb seu a Seattle (Estats Units) en l'últim any va ascendir a 386.064 milions de dòlars (320.533 milions d'euros), un 38 per cent més que en el mateix període de l'any anterior.

"Amazon és el que és gràcies a la invenció", ha destacat Bezos, que ha posat en valor el caràcter "pioner" de la companyia per innovar i inventar.

Més informació
Elon Musk supera Bezos: és la persona més rica del món
Jeff Bezos, el millor lector de l''e-commerce'
Avui et destaquem
El més llegit