Joan Font (Bon Preu) i els germans Vall (Vall Companys) entren en la llista de rics de Forbes

Isak Andic (Mango) supera Sol Daurella com el català amb més patrimoni

Joan Font, president del Grup Bon Preu. | Cedida Joan Font, president del Grup Bon Preu. | Cedida

Joan Font, president de Bon Preu, i els germans Josep, Óscar i Mertitxell Vall Esquerda, propietaris del grup agroalimentari Vall Companys, han irromput en l’última edició de la llista Forbes de les 100 persones més riques de l’Estat. No obstant, el primer català és Isak Andic, en dotzena posició, amb una fortuna de 1.900 milions d’euros. El president de Mango escala dues posicions, que li permeten superar a Sol Daurella, de Coca-Cola Europacífic Partners, que cau a la catorzena posició, amb 1.700 milions d’euros, que són 200 milions menys que en l’anterior edició.

Als germans Vall Esquerda, en la posició 72, els atribueixen un patrimoni de 375 milions d’euros; mentre que Joan Font, en la posició 90, es queda en 325 milions. De les cent primeres fortunes de l’Estat, 29 són catalanes, si bé encara són més les madrilenyes, amb 35.

Poques novetats

Poques novetats en la llista dels més rics d’Espanya. Els cinc primers són els mateixos de les anteriors edicions: Amancio Ortega (Inditex), la seva filla Sandra Ortega (Inditex), Rafael del Pino (Ferrovial), Joan Roig (Mercadona) i Juan Carlos Escotet (Abanca).

La llista dels deu primers la completen Daniel Maté (Glencore) i Miguel Fluxà (Iberostar), que puja posicions, i Juan Abelló (Torreal), Alicia Koplowitz i María del Pino (Ferrovial), que es mantenen en el top ten malgrat perdre llocs.

Amb una fortuna de 53.000 milions d’euros, Amancio Ortega acumula tant patrimoni com els 27 que el segueixen a la llista. La seva filla es manté en segona posició tot i que li calculen un patrimoni inferior respecte a l’any passat.

Forbes destaca que la suma del patrimoni de les cent primeres fortunes de l’Estat s’ha reduït en un any en 143.000 milions d’euros, un 7% menys. Atribueixen aquesta situació a la crisi de l’energia, dels subministres, la inflació i a la guerra a Ucraïna.

Com a curiositat, Juan Carlos Escotet, president d’Abanca, és l’únic dels cinc primers al qual li atribueixen un patrimoni superior que en l’edició de l’any passat.

Més informació
Madrid supera Catalunya en grans fortunes
Les grans fortunes de la pandèmia
Grans fortunes: mites i certeses del patrimoni espanyol
Avui et destaquem
El més llegit