Jordi Priu, del Grup MMM, millor jove empresari de l'any

El president Mas lliura el XXII Premi Jove Empresari de l'AIJEC que reconeix el projecte OPTretina

"Com diuen els Manel, ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí". Amb l'al·lusió al conjunt barceloní, l'empresari Jordi Priu ha agraït el XXII Premi Jove Empresari que aquest dijous al vespre ha lliurat al Parc d'Atraccions del Tibidabo davant d'uns 200 empresaris el president de la Generalitat, Artur Mas. Priu dirigeix Grup MMM, una empresa experta en el disseny i fabricació de sistemes que integren tubs per a la indústria de l'automòbil de Molins de Rei. "En aquests anys hem aconseguit internacionalitzar-nos i sense el meu equip no hauria estat possible", ha reconegut el guardonat per l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC).

Durant el lliurament dels premis, el president Mas ha felicitats als empresaris per les seves "ganes de fer coses" i per "no posar-se excuses per no fer coses". El president ha assenyalat que "els països avancen gràcies a la gent que fa coses i arrossega la societat en sentit positiu".

Els altres finalistes del Premi Jove Empresari han estat Ignasi Costas, del despatx d'advocats Rousaud Costas Duran (RCD), i Ignasi Cusidó, de l'empresa terrassenca Lamp Lighting, especialitzada en solucions eficients d'il·luminació. Com cada any el jurat ha tingut en compte factors com la consolidació de la idea inicial en forma de negoci, la viabilitat econòmica i financera, l'esperit emprenedor, la trajectòria personal, la visió internacional, i els reptes i perspectives de futur de les candidatures presentades.

Els empresaris, cada dia en una atracció
El parc d'atraccions de Barcelona ha estat l'excusa per comparar la professió empresarial amb l'esperit infantil quan cada dia es pot viure una aventura. "Aquesta és l'única professió que et permet pujar cada dia al Tibidabo", ha afirmat Marc Bonavia, president de l'AIJEC. En el seu discurs ha comparat el dia a dia d'un empresari amb l'adrenalina que genera gaudir de les atraccions com si fos un nen i també ha volgut deixar enrere la recessió explicant que "la crisi està només als ulls dels quals no veuen les oportunitats".

Durant la gala també s'ha fet entrega del guardó a la Millor Iniciativa Empresarial al projecte amb una idea de negoci més creativa i innovadora. El guanyador ha estat OPTretina, un sistema de telemedicina que es basa en l'exploració fotogràfica de la retina per detectar a temps patologies oftalmològiques i evitar així la ceguera. El nou regidor d'Ocupació de la ciutat de Barcelona, Agustí Colom, ha estat l'encarregat de lliurar el premi. En el seu discurs, un dels primers que dóna des que és regidor, Colom ha explicat el projecte del nou consistori i ha assenyalat que "si no hi ha insatisfacció és impossible crear".

Els altres nominats al guardó eren Medtep, un projecte mèdic nascut el 2011 que a través de dues plataformes per a pacients i metges vetlla per la salut i la millora en la qualitat de vida dels seus usuaris, i Natrus, l'empresa d'elaboració de productes carnis 100% naturals d'alt valor afegit amb vinculació directa al territori de La Vall d'en Bas.

El català a l'empresa, premiat
A banda d'aquests dos guardons, durant la gala s'ha lliurat també el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l'aposta per la llengua catalana en l'àmbit de l'empresa i ha estat per a Font Advocats, i el Reconeixement a la Millor Trajectòria Empresarial, que l'associació entrega anualment a un empresari consolidat per distingir la seva trajectòria i que ha estat per Víctor Grífols. Gay de Montellà ha lliurat el premi al reconegut empresari, qui ha afirmat que "no és fàcil trobar el camí però que els compromisos de l'empresari han de ser crear ocupació i benestar".

Tanmateix, per tercer any, s'ha entregat també el premi al Futur Jove Empresari, que vol premiar un projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys. Enguany, s'ha reconegut el projecte Halphones de l'Escola Virolai. La responsable del projecte ha insuflat esperança als assistents en afirmar que "un podria es pot convertir en un potser".
Avui et destaquem
El més llegit