Les jubilacions d'Oliu i Guardiola si deixen el Sabadell

Tot i que encara no hi ha cap "certesa" que es produeixi la fusió entre el Banc Sabadell i el BBVA, previsiblement Guardiola tancaria aquí la seva trajectòria

Josep Oliu i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell. | ACN Josep Oliu i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell. | ACN

 

Les negociacions entre el Banc Sabadell i el BBVA per convertir-se en la segona entitat de l'Estat estan donant molt a parlar. Després que la setmana passada el BBVA confirmés que manté converses amb el Sabadell per negociar una fusió entre les dues entitats, va sortir a la llum que si la fusió s'acabés concretant, l'entitat resultant tindria un volum d'actius que s'acostaria als 600.000 milions d'euros, una xifra molt propera a la de CaixaBank i Bankia conjuntament.

Si la fusió s'arribés a produir, cosa que ja van assenyalar en el comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que "no hi ha cap certesa que s'arribi a adoptar", i l'actual president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el seu conseller delegat, Jaume Guardiola, es jubilessin, el primer tindria dret a un fons de 8.666.000 euros, mentre que el del segon seria de 24.112.000 euros. Així s'extreu de l'Informe Anual sobre Remuneracions dels Consellers de Societats Anònimes Cotitzades que el Banc Sabadell va publicar a principis d'any, un fons que rebrien només si decidissin desvincular-se de l'operació.

Sigui com sigui, encara no hi ha una proposta en ferm i, segons El Confindencial, la nova entitat fruit de la fusió podria estar liderada per Carlos Torres, mentre que Oliu ocuparia una vicepresidència no executiva. Si és així, Oliu no deixaria l'entitat i Guardiola podria seguir, com a mínim, fins que la fusió culminés, cosa que podria ser a finals del 2021.

Més informació
BBVA i Banc Sabadell negocien una fusió per convertir-se en la segona entitat de l'Estat
El BBVA ven la filial d'EUA... per comprar el Sabadell?
Avui et destaquem
El més llegit