Kantox, canviar de divisa de forma ràpida, segura i estalviant

L'empresa catalana és pionera en l'intercanvi de divises entre empreses sense intermediació bancària, a través d'Internet

Les transaccions comercials que impliquen canviar de divisa sovint es fan feixugues i són costoses. L'empresa catalana Kantox es presenta com la solució de baix cost per realitzar aquesta mena d'operacions de forma ràpida, sense intermediació bancaria i permetent estalviar a les companyies fins un 1,5% en cada transacció. La proposta està dirigida tant a grans multinacionals que operen en diversos mercats, com a petites i mitjanes empreses que pretenen obrir-se camí a l'estranger.

L'origen de la plataforma Kantox es remunta a l'any 2009 quan Philippe Gelis, Toni Rami i John Carvajal van decidir aportar "una mica de llum" al "complex i opac" món de les operacions amb divises. "De forma sistemàtica quan una empresa fa una operació d'aquesta mena al banc o a través d'una casa de canvi, aquests li cobren unes comissions molt elevades i el tipus que ofereixen és molt inferior al del mercat", explica Toni Rami, director d'operacions i soci fundador de Kantox.

Aquesta start-up es presenta a si mateixa com l'alternativa als productes de canvi que ofereixen els bancs i que permet reduir al voltant d'un 1,5% en cada operació: "Oferim un estalvi importantíssim per a moltes empreses que treballen amb diferents divises i en diferents mercats", apunta Rami.

Aposta per l'eficàcia
La proposta és ràpida, senzilla i rendible. "Actuem com una central de compres, de forma que a través de la nostra plataforma oferim als nostres clients el millor preu del mercat, como si fóssim un majorista", indica Rami.

La pàgina web esdevé un espai de trobada entre companyies amb interessos complementaris: "Poden contactar directament amb altres empreses per intercanviar divises sense cap intermediació bancària". El procediment és segur i senzill, ja que les companyies amb les quals col·labora Kantox són solvents i no presenten deutes ni situacions complicades.

Transparència
Rami assegura que la transparència és l'altre tret diferenciador de Kantox. La plataforma ofereix informació actualitzada sobre el tipus de canvi, i especifica obertament quina és la comissió que Kantox guanya en cada operació. Actualment l'empresa treballa amb més de vint divises diferents.

Plans de futur
Tot i que inicialment la seu de la companyia es trobava a Londres "perquè és on hi ha més empreses que operen amb divises", actualment compta amb clients de deu països diferents i també posseeix oficines a Barcelona, Madrid i Amsterdam. La seva plantilla és de 22 treballadors.

L'empresa mou entre 20 i 30 milions de dòlars al mes i l'objectiu és que en el proper any la xifra incrementi fins els 100 o 150 milions. Així mateix, l'equip treballa per consolidar-se a Espanya i Catalunya i seguir creixent a Europa, Amèrica del Nord i en una segona fase expandir-se cap a Àsia.

Avui et destaquem
El més llegit