Kerry Group estableix a Barcelona el seu hub d'innovació per al sud d'Europa

Aquesta multinacional irlandesa inverteix més de 2 milions d’euros en un nou centre d’R+D i tecnologia a la Zona Franca

Albert Castellanos, al centre, amb els directius de Kerry Group en la inauguració de les noves instal·lacions a Barcelona de la multinacional irlandesa | Gencat.cat Albert Castellanos, al centre, amb els directius de Kerry Group en la inauguració de les noves instal·lacions a Barcelona de la multinacional irlandesa | Gencat.cat

La multinacional irlandesa Kerry Group ha escollit Barcelona per situar-hi el seu nou hub d’innovació per als mercats del sud d’Europa. La companyia, dedicada a la indústria alimentària, va inaugurar aquest dijous el nou centre d’R+D i tecnologia de 900 metres quadrats, que se centrarà en la investigació de nous productes, amb especial enfocament en la recerca per a la nutrició sostenible.

Kerry Group ha invertit 2 milions d’euros en les noves instal·lacions, on actualment l’empresa disposa d’una plantilla d’una dotzena de professionals. Per aquest projecte, l’empresa ha comptat amb un ajut de 182.000 euros d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, present en la inauguració del nou hub, va apuntar que aquest inversió és “una mostra de la confiança” de Kerry amb Catalunya.

El vicepresident i director general de Kerry South Europe, Juan Soto, va indicar que aquesta inversió “ens ajudarà a respondre al ritme dels nostres clients i a les seves necessitats”. Soto afegeix que les inversions estratègiques de Kerry a la regió subratllen el sorgiment del sud d'Europa com una base molt important per a la fabricació i la innovació d'aliments.

El laboratori de Kerry Group a Barcelona se centrarà en la recerca de nous productes alimentaris i nutrició sostenible

Al nou hub de Barcelona, ubicat a la Zona Franca, Kerry Group disposarà de diversos laboratoris per a l’elaboració de productes per a la indústria alimentària, a més d’altres àrees de proves per a investigar nous sabors i aplicacions. El centre d’innovació se centrarà en els clients que la multinacional té a l’Estat espanyol, Portugal, França i Itàlia. La companyia centra el seu negoci en el B2B, és a dir, dirigeix els seus productes per a altres empreses de la indústria de l’alimentació i les begudes, i del sector farmacèutic principalment.

Kerry Group, amb seu central a Irlanda, té globalment més de 23.000 treballadors en 150 plantes situades en 36 països. El grup compta amb 18.000 productes. La companyia està present a Catalunya des del 1998, quan va obrir unes oficines comercials a Barcelona.

Més informació
La lletra petita de la inversió de 800 MEUR d'AstraZeneca a Barcelona
La inversió estrangera s'enfila a Catalunya fins a 3.883 milions d'euros
Catalunya té la millor estratègia per captar inversió estrangera
Avui et destaquem
El més llegit