L'Automobile Barcelona es connecta a la mobilitat intel·ligent

El renovat saló obre portes més internacional i tecnològic que mai amb el fòrum professional Connected Hub

El saló de l'automòbil de Barcelona, denominat des d'aquest any Automobile Barcelona, arrencarà aquest dijous en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona amb el fòrum professional Connected Hub, centrat en el vehicle connectat i la mobilitat intel·ligent, que precedirà al tradicional motorshow, que obrirà al públic general dissabte i fins diumenge 21.

El saló, que arriba al seu 98ª edició, s'ha convertit en Automobile Barcelona amb la intenció de donar resposta a la transformació digital que viu el sector, conjuminant dos esdeveniments: el Connected Hub per a professionals -11 i 12 de maig- i el saló tradicional per al públic general -del 13 al 21 de maig-.

El fòrum professional d'aquest dijous i divendres comptarà amb 108 ponents i se centrarà a les noves tecnologies de connectivitat aplicades al vehicle i la mobilitat intel·ligent, seguint altres esdeveniments tecnològics de referència internacional que se celebren a Barcelona com el Mobile World Congress (MWC), l'IoT Solutions i l'Smart City Expo World Congress.

La inauguració estarà presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat del ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i el segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Entre les conferències al Connected Hub, destaca la del president de Seat, Luca de Meo, sobre la connectivitat aplicada en els cotxes, així com també la taula rodona sobre models de mobilitat col·laborativa, amb la participació dels màxims responsables d'empreses com Bla Bla Car, Drivy, Socialcar i Cabify.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, participarà en el fòrum, en un debat sobre la conducció autònoma, i també hi haurà taules rodones sobre seguretat vial, mobilitat sostenible, i la digitalització en la indústria de l'automoció, entre unes altres.

Entre les empreses participants destaca Google (a través de Waze), IBM, Facebook, Ericsson, Orange, Oracle i HP, entre unes altres, així com fabricants de components i enginyeria, com Ficosa i Idneo.

El congrés comptarà amb un espai denominat Innovation Square, en el qual participaran 25 start-ups internacionals que podran presentar els seus projectes a inversors; i també hi haurà el 'Connected Street', en el qual el públic general podrà provar les novetats tecnològiques aplicades al cotxe, com a diferents graus de conducció autònoma i cotxes elèctrics i híbrids.

El motorshow d'aquesta edició presentarà una quarentena de primícies: una novetat mundial, tres europees i, la resta, novetats nacionals.

Entre elles destaca la nord-americana Tesla, que participarà per primera vegada en una fira a Espanya, i també estarà per primera vegada en el saló barceloní la marca índia Mahindra, alhora que s'ha recuperat la presència de Toyota, que no havia assistit en les últimes edicions.

L'absent serà el Grup Volkswagen, que només tindrà presència a través de Seat, mentre que en les últimes edicions sí que havia tingut expositors, almenys de les seves grans marques com a Audi i Volkswagen.

Avui et destaquem
El més llegit