L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència

La fundació dóna suport a 43 projectes de Catalunya per millorar la vida de persones grans o amb discapacitats

L'Obra Social "la Caixa" vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat L'Obra Social "la Caixa" vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de 974.050 euros a 43 projectes a tot Catalunya destinats a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones grans o amb discapacitats. Mitjançant la convocatòria de “Promoció a l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència”, més de 67.000 persones en situació de dependència tindran oportunitats de millora.

Aquestes ajudes contemplen tres grans eixos d’actuació: l’atenció a les persones grans, l’atenció a persones amb discapacitats o amb malalties mentals, i la humanització de la salut. Més enllà de l’atenció sociosanitària, aquest programa té l’objectiu de prevenir i respondre a l’aïllament social. A més, potencia el suport psicosocial per a l’entorn familiar i relacional de la persona dependent, promou l’oci i el temps lliure inclusius i l’enfortiment dels llaços socials.

La inversió aquest any serà de 4,5 milions d’euros, destinats a 210 entitats socials. En total, es preveu destinar més de 19,8 milions d’euros al Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social “la Caixa”.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Projectes seleccionats a Catalunya

Els 43 projectes seleccionats en aquesta convocatòria a tot Catalunya es reparteixen per les quatre demarcacions: Barcelona (34), Girona (5), Tarragona (2) i Lleida (2). Per comunitats autònomes, la selecció de projectes ha quedat repartida de la següent manera:

Captura de pantalla 2017 06 16 a les 13.21.45

Premis “la Caixa”

Un any més, l’Obra Social "la Caixa" farà un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d’intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la tercera edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació i Transformació social.

Deu premis de 15.000 d’euros suposaran un impuls extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible. 

Més informació
Telefónica i la Fundació Bancària ”la Caixa”, contra la bretxa educativa
La Fundació Bancària "la Caixa" i la Generalitat destinen 30 milions d'euros a accions socials
L’Obra Social ”la Caixa” premia tres projectes catalans per la seva tasca social
Avui et destaquem
El més llegit