La Caixa lliura les seves 120 beques per estudiar a l'estranger

La fundació atorga les ajudes a alumnes seleccionats d'entre 1.226 candidats per formar-se en centres internacionals

Imatge de l'entrega de beques de la Caixa Imatge de l'entrega de beques de la Caixa

La Caixa ha lliurat les seves beques en una cerimònia en el Caixaforum de Madrid presidida per l'antic president de Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i els reis de l'Estat espanyol. En l'acte de lliurament de les 120 beques, que La Caixa ha concedit per a la formació d'estudiants a l'estranger, també han assistit la ministra d'Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, i el director general de la fundació, Jaume Giró.

Fainé ha tingut paraules d'afalac per als becaris. "Hi ha un bon fonament per deixar, amb plena confiança, el nostre futur a les seves mans", ha assegurat. "Cap dels projectes que han presentat els becaris és convencional -ha afegit Fainé-. En tots hi ha originalitat, innovació i atreviment per explorar camins fins ara poc freqüentats, i ganes de canviar el món".

També ha pujat a l'escenari, com és tradició en la cerimònia, una antiga becària. Julia de l'Amo ho va anar en Regne Units en 1995. Llicenciada en Medicina i Cirurgia, especialitzada en el camp del VIH en la Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida, ha animat als becaris a arriscar sense por al fracàs.

"Us esperen moments valuosos però també difícils. No us aclapareu. A la llarga arriscar compensa i mereix la pena. No deixeu que la por al fracàs sigui en absolut un fre, perquè del fracàs s'aprèn: us va a ensenyar a conèixer-vos millor i a ser més forts i més plens", ha dit dirigint-se als estudiants, que han rebut les seves beques de mans de Felipe VI i Letizia.

Més de 3.000 beques des de 1982

Les 120 beques concedides en aquesta edició es reparteixen entre Europa (65) i Amèrica del Nord i Àsia-Pacífic (55), L'edat mitjana dels becaris d'aquesta convocatòria és de 26 anys, i el 55% són home i el 45% dones. Els estudiants procedeixen de 34 províncies espanyoles i de quatre països estrangers (Estats Units, Veneçuela, Grècia i Perú). Barcelona i Madrid, amb 32 i 20 becaris respectivament, són les que agrupen un major nombre d'estudiants en aquesta edició.

En la convocatòria de 2018, predominen els estudiants d'enginyeries i tecnologies, amb 32 becaris, seguits dels de disciplines com a economia i empresa (14), ciències mèdiques i de la salut (11) i relacions internacionals (8). Per tipus d'estudis, 83 alumnes han rebut la beca per cursar un màster, 31 per a un doctorat i 6 per a una estada de recerca.

Segons la Fundació Bancària La Caixa, el seu programa de beques és el que convoca "un major nombre de beques per realitzar estudis de postgrau a l'estranger", i les ajudes cobreixen la totalitat del cost de la matrícula i "un estipendio mensual en la moneda del país de destinació" de l'estudiant. Les beques també cobreixen les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació per als becaris.

A aquesta edició de les beques La Caixa s'han presentat 1.226 estudiants, i s'han atorgat en règim de concurrència competitiva, segons la fundació. Les sol·licituds han de superar una primera fase d'avaluació mitjançant un "sistema de revisió paritària", i els estudiants que reben millor qualificació són convocats a una entrevista personal.

El programa de beques de La Caixa va començar l'any 1982, i durant aquest temps La Caixa ha destinat 161,9 milions per becar a 3.335 estudiants espanyols. En aquesta edició, s'han destinat 10.3 milions d'euros. Estats Units ha estat la destinació més sol·licitada per l'estudiants durant aquest temps, seguit de Regne Unit, Alemanya i França.

Avui et destaquem
El més llegit