La CNMC sanciona amb 300.000 euros Orange Catalunya

L'ens regulador multa l'empresa de telecomunicacions per frenar la portabilitat de gairebé 400 números

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha decidit sancionar amb 300.000 euros Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions per denegar de manera indeguda la portabilitat de 381 números del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), un organisme dependent de la Generalitat de Catalunya.

Aquest fet suposa una infracció molt greu, segons ha informat aquest divendres la CNMC; Orange Catalunya havia de gestionar, des del 2006 i fins a desembre del 2012, els serveis de telecomunicacions del CTTI.

Aquest any, el CTTI va treure un altre cop a concurs públic el contracte de prestació d'aquests serveis i l'adjudicació va recaure en Telefònica i Telefònica Mòbils.

En la tramitació d'aquest expedient sancionador, la CNMC ha pogut acreditar que Orange Catalunya es va negar llavors a traspassar la prestació dels serveis al nou adjudicatari.

Durant els mesos de febrer a juliol del 2013, Orange Catalunya va denegar indegudament els processos de portabilitat sol·licitats pel CTTI i tramitats per Telefónica sobre 381 números.

Segons la CNMC, Orange Catalunya va utilitzar de manera reiterada diferents causes de denegació sense un motiu regulat que justifiqués el seu ús, amb l'objectiu d'impedir la portabilitat de la numeració i, amb això, el traspàs a Telefònica de la prestació dels serveis del CTTI.

"Aquest fet ha tingut evidents efectes negatius per a l'interès públic perquè s'ha impedit que les comunicacions de les Administracions Públiques afectades funcionessin amb normalitat i sense interrupcions", ha assenyalat la CNMC.

Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions (anteriorment Al-Pi Telecomunicacions) va ser comprada a final del 2007 en la seva totalitat pel grup France Télécom i va passar a ser l'operador global per a empreses de Catalunya del grup France Télécom.
Avui et destaquem
El més llegit