• Empresa
  • La compra de Fagor empenyerà la facturació de CNA

La compra de Fagor empenyerà la facturació de CNA

La firma de Torelló exporta a 89 països i compta amb 2.585 treballadors

Una de les plantes de Fagor al País Basc
Una de les plantes de Fagor al País Basc
ACN
08 de Febrer de 2017 - 11:07
L'adquisició de la marca Fagor per part de CNA, que es va completar el 2014, permetrà que la facturació agregada d'aquest grup s'alci fins als 400 milions aquest 2017, segons han informat els directius de la companyia de Torelló en un dinar de premsa aquest dimarts. Edesa Industrial (que gestiona els actius de Fagor adjudicats a CNA) preveu arribar a una facturació de 350 milions d'euros i 705 empleats directes en cinc anys.

CNA Group té més del 74% del seu negoci en els mercats internacionals, dóna feina a 2.585 treballadors, compta amb onze filials i exporta a 89 països.
L'estratègia internacional de Fagor preveu créixer als EUA, on és líder en la venda d'olles a pressió, el Marroc, l'àrea del Golf Pèrsic i Europa de l'Est.

Per portar endavant aquesta expansió, CNA Group compta amb quatre plantes al País Basc (que eren propietat de la Cooperativa Mondragón abans de la fallida de Fagor), a més de tres plantes a la Xina i el centre de Torelló, que ha estat la matriu del grup industrial des de la fundació de Cata Electrodomèstics el 1947. La firma es planteja obrir noves plantes a l'estranger per mantenir el ritme d'expansió del grup.

Ambició de millora al mercat
En l'àmbit domèstic, CNA Group vol que la marca Fagor passi a ocupar el segon lloc en nombre de vendes al conjunt de l'Estat, on actualment ocupa la tercera posició. Amb l'objectiu de reduir costos i millorar les economies d'escala, l'empresa preveu reduir el nombre de plantes que produeixen al País Basc i concentrar la producció. "Estem segurs que tornaríem a adquirir Fagor si ara tinguéssim l'oportunitat", ha firmat el president de CNA Group, Jorge Parladé davant dels mitjans de comunicació.

Aquest darrer 2016, la venda agregada del conglomerat de Torelló va assolir els 318 milions d'euros a través de les seves vuit marques (Edesa, Apelson, Aspes, Cata, Nodor, Novelty, Splendid i Fagor), que comercialitzen productes com extractors, microones, campanes d'extracció, forns, fogons, aixetes o aigüeres. De moment, Parladé ha avançat que la firma no es planteja la seva sortida a Borsa fins que Edesa Industrial no es trobi en una situació financera "impecable".