La cotització d'Abertis ja iguala l'oferta d'Atlantia

Les accions de l'empresa catalana assoleixen els 16,5 euros i pressionen la italiana per elevar l'OPA

El conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés El conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés

Les accions d'Abertis han assolit aquest dilluns el preu de 16,50 euros per acció que Atlantia proposa en l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) llançada per fusionar el grup català de concessions i crear una de les empreses d'infraestructures més importants del món.

La cotització de la companyia reacciona d'aquesta manera davant les expectatives del mercat sobre una eventual millora de la contraprestació de l'OPA i pressiona Atlantia per elevar aquest preu.

L'oferta d'Atlantia ja queda igualada per la cotització d'Abertis

En concret, els títols d'Abertis han acabat la sessió de Borsa d'aquest dilluns a 16,53 euros per acció, un preu que a més suposa aconseguir un nou màxim per a la companyia que dirigeix Francisco Reynés.

Des que el passat 18 d'abril Atlantia va fer pública la seva intenció de promoure una operació corporativa amb Abertis, el grup s'ha revaloritzat un 8% i ha sobrepassat i afermat per sobre de la cota dels 16 euros per acció.

La companyia italiana va formalitzar la seva OPA el passat 15 de maig, en la qual ofereix 16,50 euros per cada acció de la companyia catalana, un preu que, segons la firma transalpina, llança una prima del 20% respecte a la cotització mitjana dels sis mesos anteriors a transcendir l'operació.

La Caixa, principal accionista d'Abertis, ostenta el 23,2% del seu capital

No obstant això, el grup participat per la família Benetton va plantejar abordar el pagament de fins al 20% de l'oferta mitjançant un intercanvi d'accions. El mercat va considerar que aquesta proposta estava especialment dirigida a Criteria CaixaHolding, primer accionista d'Abertis amb un 23,2% del seu capital.

El hòlding d'empreses de La Caixa, malgrat considerar "amistosa" l'OPA, ja va indicar en el seu moment que l'estudiaria "detingudament i sense presses", i que almenys trigaria quatre setmanes a pronunciar-se.

Així mateix, Abertis va ajornar el seu estudi i pronunciament sobre l'oferta "no sol·licitada" en el moment preceptiu, això és, una vegada que l'OPA sigui aprovada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Més informació
Abertis creix a Itàlia a l'espera d'Atlantia
Atlantia posa 16.000 MEUR sobre la taula per Abertis
Abertis guanya una nova concessió al Brasil
Avui et destaquem
El més llegit