La Fageda inverteix 652.000 euros en un nou obrador

La cooperativa amplia les seves instal·lacions per incloure un nou sabor en la gamma de mermelades i adaptar-se a la demanda del mercat

Treballadors de la cooperativa La Fageda al nou obrador | ACN Treballadors de la cooperativa La Fageda al nou obrador | ACN

La cooperativa La Fageda de Santa Pau (Garrotxa) ha invertit 652.000 euros per fer un nou obrador de melmelades i ampliar la seva gamma de productes. El seu objectiu és consolidar aquesta línia de negocis, la qual juntament amb els iogurts i els gelats formen l'estratègia comercial de la companyia, on un 60% dels seus treballadors pateixen una discapacitat o malaltia mental.

Aquesta línia de negoci es va instaurar fa cinc anys, quan la cooperativa garrotxina va haver de tancar l'activitat de vivers forestals arran de la crisi, i els empleats que hi treballaven estaven a punt de quedar-se sense feina. Ara la inversió ha permès construir un espai de 350 metres quadrats que separa els diferents processos d'elaboració de les melmelades. Això ha permès separar millor els diferents processos d'elaboració: la preparació de fruites i verdures, els focs de cocció, l'envasadora automàtica, l'etiquetatge i encaixat i el magatzem i neteja.

La línia de melmelades va facturar l'any passat entorn de 220.000 euros. En total, se'n van produir 24 tones.

Més gustos i un nou envasat

La família de melmelades fetes per La Fageda creix fins a les 11 varietats amb la incorporació de la que està feta a base de figa. El nou obrador, a més, coincideix amb un redisseny dels envasos dels paquets de quatre melmelades, el qual amplia la varietat i permet "adaptar-se a les necessitats dels supermercats que venen aquests productes", segons concreta La Fageda. A més, des de la cooperativa també esperen poder-li donar sortida per als lots de Nadal de les empreses.

La producció de melmelades dóna feina a 20 persones amb discapacitat o malaltia mental de la Garrotxa. Aquests llocs de treball estaven ocupats abans en el sector dels vivers forestals, però la crisi i un canvi de regulació va posar en perill la seva continuïtat. Per això, des de La Fageda van decidir reorientar-los del tot en l'àmbit alimentari.

Més informació
La Fageda frega els 20 milions d'euros de facturació
La Fageda obre una nova fàbrica de iogurts i invertirà 4 milions d'euros els propers tres anys
El iogurts catalans amb més orgull personal
Avui et destaquem
El més llegit