La lluita pel canvi climàtic busca 23 bilions de dòlars

Barcelona reunirà a l'Innovate4Climate 150 experts sobre finançament per combatre l'escalfament global

La lluita pel canvi climàtic costa diners, per això busca inversions de fins a 23 bilions de dòlars. Amb aquest objectiu, la primera edició de l'Innovate4Climate Finance and Markets Week, que se celebrarà del 22 al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona, reunirà 150 experts per debatre sobre les inversions públiques i privades necessàries per complir la inversió climàtica prevista en els Acords de París (COP21) del 2015.

Es tracta d'un diàleg inèdit internacional entre representants del sector públic i privat que busca activar les inversions previstes en la COP21, i està impulsat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial, amb la col·laboració de la IETA i Climate Action, ha informat aquest dimecres l'organització en un comunicat.

Les inversions potencials per al 2030 estan xifrades en 23 bilions de dòlars, que han de permetre passar d'una economia basada en els combustibles fòssils a una que tingui les energies renovables i la sostenibilitat com a eix principal. Activar a curt termini aquestes inversions bilionàries és el principal objectiu de la primera edició de l'Innovate4Climate. La xifra d'inversió, que calcula el Banc Mundial, s'elevarà en els propers 15 anys fins a 90 bilions de dòlars, la majoria en països en desenvolupament.

Segons el director de Canvi Climàtic del Banc Mundial, James Roome "hi ha grans quantitats de diners disponibles per a l'acció climàtica però necessitem treballar junts, sector privat i públic". La directora de l'esdeveniment per part de Fira de Barcelona, Delphine Romeu, ha afirmat que és "imprescindible comprometre empreses i governs en la lluita contra l'escalfament global".

L'esdeveniment inclourà un centenar d'esdeveniments paral·lels entre tallers, sessions i activitats i la part expositiva reunirà més de 30 empreses i governs de regions de tot el món.

Avui et destaquem
El més llegit