La Xarxa fondeja a la Plaça Molina

Canvi d'ubicació amb injecció de 600.000 euros per a un negoci somiat des d’adolescent

La Xarxa és un negoci somniat des d'adolescent. | Lourdes López La Xarxa és un negoci somniat des d'adolescent. | Lourdes López

La Xarxa manté la seva carta i essència, però en un nou emplaçament, un espectacular local vestit d'encant i d’història que és, a més, d'alt valor sentimental: "Sempre vaig voler tenir un negoci aquí, aquest local estava ocupat per un restaurant des de fa 36 anys, però jo somiava amb muntar-hi un negoci aquí des que de petit jugava en aquesta plaça que tinc al davant, sembla fins i tot que no és real". Així ho explica emocionat José Varela, propietari i ànima d'aquest negoci i gerent del Grup Varela, que va enamorar a molts a la cantonada de Via Augusta i Brusi, el seu antic emplaçament, durant un bon grapat d’anys. Ara, amb una injecció de 600.000 euros incloent traspàs del negoci i reformes; La Xarxa lleva àncores a la Plaça Molina.

“Vaig prendre la decisió i vaig signar dies abans de què ens confinessin, amb un esforç econòmic brutal perquè em va poder més pensar com m’estiraria els cabells la resta de la meva vida si se l’acabés quedant algun altre postor. És molt bonic, ja ho veus, i tenia moltes novies”, recorda l’empresari. “Així que vaig posar un número a la meva il·lusió i ho vaig encertar. Que després hagués de tancar i veies el panorama em va preocupar, la veritat. Però sabia que seria obrir i triomfar. Treballo amb gent molt maca, m’agrada contractar bona gent, això és el principal perquè després el client ho nota i el servei per a mi és essencial en un negoci com el nostre”, remata. “És un local que em porta molt bons records de la meva joventut -assenyala -, que m'ha fet molt feliç poder adquirir, perquè on ara hi ha Casa Varela els meus pares tenien La Xarxa, oberta a 1985, fins que el 2009 vaig agafar jo les regnes. Sempre m'havia agradat el seu interiorisme i personalitat, per això hem fet una reforma que manté la pàtina de celler centenari, però hem guanyat en comoditat i modernitat", conclou.

Varela: "Sempre vaig voler tenir un negoci a Plaça Molina, aquest local estava ocupat per un restaurant des de fa 36 anys, però jo somiava amb muntar-hi un negoci on jugava de petit"

Amb 13 empleats (s'ha ampliat a 8 persones més respecte a l'antic local), el servei sempre ha estat un dels forts del grup. "Els meus prop de 90 empleats han arribat a atendre a més de 500 comensals diaris des de Plaça Molina fins al Born, passant per la platja de Badalona", explica. També ha ampliat capacitat (de 28 fins a 50 comensals) i 56 places més en una terrassa al sol més que cobejada.

Carlos Aullé és el xef que oficia al darrere de la barra. Modest en les maneres i atent en els detalls, treballa productes de mercat amb la mínima intervenció possible -i quan es dóna és per millorar el producte que ve de llotja, d'hort o de mercat-. "A mi m'agrada cuinar el que m'agrada menjar i sempre penso que una crítica és una oportunitat que et dóna el client de millorar el que fas", assenyala.

 

La Xarxa  

Fotografia de Lourdes López

Aquí brillen en carta les impertèrrites anxoves del Cantàbric (seitons fins netejats a mà 00), les braves, el tac de llobarro (meravella i melositat embolicades en guacamole i salsa ponzu), la sempre agraïda truita lletja de bacallà feta a moment davant del client, els bun de pollastre confitat amb salsa teriyaki o el filet filetejat amb mantega Cafè París. Les postres, és clar: pastís de formatge casolana i pa amb xocolata, oli i sal.

Els vins són una altra de les raons per la qual aquest restaurant figura a la llista d'habituals de més d'un gastrònom local: alta qualitat en la tria, amb opcions més econòmiques perquè no sempre volem encetar una ampolla de 50 euros. Sempre de cellers seleccionats i interessants del territori nacional en la seva gran majoria: 13 blancs, 22 negres, 2 rosats i 5 escumosos (Corpinnat i Champagne). Bona localització, bona oferta, gran servei... a priori tots els números per seguir gaudint de la vida mentre puguem sortir a celebrar-la.

La Xarxa

Plaça de Molina, 2

Tel.: 932 001 348

De dimarts a dissabte, de 13 a 16h, i de 20 a 23h.

Diumenge, de 13 a 16h, dilluns, tancat.

Preu mig: 35€

Més informació
Passadís del Pep, un restaurant sense rètol ni carta
El menú 'tech’ del restaurant: IA i dades
Avui et destaquem
El més llegit