Lacrem i sindicats arriben a un acord

Els treballadors no faran vaga després d'haver trobat un punt d'entesa sobre els acomiadaments de l'empresa de gelats

L'ERO afectara els treballadors de la fàbrica del Poblenou, on produeixen per a Farggi L'ERO afectara els treballadors de la fàbrica del Poblenou, on produeixen per a Farggi

La direcció de l'empresa Lacrem (Farggi i La Menorquina) i els sindicats han aconseguit arribar a un principi d'acord respecte l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat des del grup Farga. Un expedient que afecta a 153 dels 665 empleats de les plantes que la firma té a Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda. En aquest sentit, les vaga prevista per aquest dilluns i dimarts han quedat desconvocades a l'espera de la decisió dels treballadors, que aquest dimarts votaran per ratificar la proposta acordada amb la companyia.

L'ERO inicial plantejava l'acomiadament del 15% de la plantilla, un total de 153 treballadors, i la reconversió dels contractes fixes en fixes discontinus. Una mesura que s'emmarca en el procés de reorganització que el grup Farga està duent a terme després d'haver comprat La Menorquina el passat mes d'abril.

Aquest procés també contemplava el tancament de la fàbrica barcelonina i la centralització de tota la producció al Vallès. Per la seva part, el comitè d'empresa proposava prejubilacions per evitar acomiadaments o que els contractes que passin a ser fixes discontinus comptin amb una garantia de vuit mesos de feina a l'any.

Totes dues parts haurien arribat a un acord, que encara no has transcendit, a l'espera que els treballadors dels diferents centres de el ratifiquin aquest dimarts. Els sindicats, tot i això, ja han decidit desconvocar les dues jornades de vaga previstes per aquesta setmana.

Més informació
Lacrem presenta un ERO per acomiadar 153 treballadors
El Grup Farga compra Kalise la Menorquina
Avui et destaquem
El més llegit