Lenovo invertirà 7 MEUR al Barcelona Super Computing Center

La multinacional xinesa destina al centre de supercomputació la major inversió en investigació que ha fet a l'Estat

El vicepresident executiu de Lenovo, Kirk Skaugen, i el director del BSC, Mateo Valero davant el supercomputador MareNostrum El vicepresident executiu de Lenovo, Kirk Skaugen, i el director del BSC, Mateo Valero davant el supercomputador MareNostrum

Lenovo invertirà set milions d'euros al Barcelona Super Computing Center (BSC-CNS) en els pròxims tres anys per avançar en medicina de precisió a través de supercomputació i el disseny i desenvolupament de xips europeus de codi obert. La inversió, que és la més alta de la multinacional tecnològica xinesa en investigació a l'Estat espanyol, també es destinarà a la creació de més supercomputadors i centres de dades energèticament sostenibles.

Part dels recursos es destinaran a millorar i accelerar la medicina de precisió i la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer. La inversió de la companyia xinesa s'emmarca en la seva aposta per Europa, conjuntament amb la nova fàbrica d'Hongria i el centre d'investigació d'Alemanya.

"Estem compromesos a fer créixer l'agenda europea, compartim una visió comuna per promoure el codi obert", ha assegurat el vicepresident de Lenovo, Kirk Skaugen, després de firmar el conveni d'investigació. Un dels objectius de l'associació és adoptar l'arquitectura oberta per ajudar els científics i investigadors amb plataformes de supercomputació més intel·ligents, eficients i sostenibles.

"Som el centre de supercomputació més gran d'Europa, amb unes 800 persones, i tenim l'experiència de treballar junts amb Lenovo des de fa sis anys", ha recordat el director del BSC, Mateo Valero. "Es tracta d'una bona experiència i, per això, Lenovo ha decidit invertir més", ha destacat Valero.

Avui et destaquem
El més llegit