La fira Liber reunirà a Barcelona més de 350 empreses editorials

Del 3 al 5 d'octubre, el recinte de Gran Via acollirà el principal esdeveniment professional d'Europa dedicat al llibre en llengua espanyola

Liber té periodicitat anual i se celebra a Barcelona i Madrid de manera alterna | Liber Liber té periodicitat anual i se celebra a Barcelona i Madrid de manera alterna | Liber

Fira de Barcelona tornarà a organitzar una nova edició de Liber, la Fira Internacional del Llibre, que promou la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE). El recinte de Gran Via acollirà entre el 3 i el 5 d'octubre aquesta fira dedicada al llibre en llengua espanyola, amb la previsió de reunir més de 350 editorials i empreses de més d'una desena de països. En la seva 36ena edició, la fira Liber aglutinarà de nou a tots els sectors del llibre i oferirà oportunitats comercials, trobades de negoci i contactes professionals, tant en el mercat nacional com en l'internacional.

El president de la FGEE i del Comitè Organitzador de Liber, Daniel Fernández, destaca "l'efectivitat de la fira per generar oportunitats i dinamitzar les exportacions del sector editorial, ja que està demostrat que els professionals internacionals que acudeixen fan comandes importants durant el saló". Fernández també subratlla la vocació de Liber de donar cabuda a tot "l'ecosistema del llibre" i "d’aprofitar sinèrgies i explorar vies de col·laboració del món del llibre amb empreses i professionals d'altres indústries culturals i sectors relacionats amb la tecnologia".

Zones amb contingut propi

En aquest sentit, Liber 2018 tornarà a concedir especial atenció a les noves tecnologies i continguts digitals, l'autoedició, els nous editors, les solucions d'impressió i els aspectes relacionats amb la propietat intel·lectual, que comptaran amb zones específiques d'estands i activitats. D'aquesta manera, Liber espera créixer en els espais que, amb molt bona acollida, ha anat incorporant a la seva oferta en les seves últimes edicions. Tal és el cas de la Zona Digital on es mostren les tendències i innovacions tecnològiques en l'àmbit de l'edició; la Zona apps amb presència de novetats en continguts i programari d'edició i lectura per a dispositius mòbils; la Zona de l'Autor, en la qual escriptors independents poden conèixer les possibilitats que els brinda l'autoedició, així com eines i serveis al seu abast; i la zona MicroLiber, que permet participar de forma més àgil i econòmica a petits editors, start-ups i empreses de recent creació.

A més, Liber 2018 comptarà amb un espai expositiu i de conferències dissenyat per Graphispag, la major fira de la indústria gràfica d’Espanya, per presentar materials, suports i solucions d'impressió i acabats d'alt valor afegit per al sector editorial. També hi haurà espai per al contacte entre les indústries editorial i audiovisual, així com una zona de Videojocs en què podran participar empreses desenvolupadores i productores de títols que es plantegin projectes i col·laboracions amb el sector editorial. D'altra banda, l'organització està explorant la possibilitat d'afegir nous expositors relacionats amb els drets d'autor i altres serveis d'interès per a la cadena de valor del llibre.

Missions comercials

Paral·lelament per reafirmar la seva condició d'eficaç plataforma d'accés del llibre en llengua espanyola a nous mercats internacionals, Liber 2018 inclourà trobades de negocis i missions comercials inverses a les quals participaran uns 450 professionals estrangers clau de 70 països convidats directament per l'organització, entre ells distribuïdors, bibliotecaris, llibreters i editors compradors de drets de llibres en espanyol.

Liber té periodicitat anual i se celebra a Barcelona i Madrid de manera alterna. Aquesta edició està patrocinada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, ICEX España Exportación e Inversiones, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), i compta amb la col·laboració del Gremi d'Editors de Catalunya i Acció Cultural Espanyola (AC/E).

 

Més informació
Els canvis curriculars refloten el sector editorial
Els llibreters facturen 21,8 milions per Sant Jordi
Comerç, llibreters i fleques, contra l'intrusisme en la Diada
Avui et destaquem
El més llegit