Liberty Media, propietari de la F1, compra MotoGP

L'empresa propietària de la Fórmula 1 comunica l'adquisició del Mundial de Motociclisme

Una cursa de MotoGP al Circuit de Catalunya |EP Una cursa de MotoGP al Circuit de Catalunya |EP

El que era un secret de domini públic, ja s'ha fet oficial. Liberty Media Corporation, empresa propietària de la Fórmula 1, ha anunciat la compra del Mundial de MotoGP. Un acord que canviarà, probablement, la dinàmica del motociclisme de competició. 

L'empresa propietària de la Fórmula 1 i Dorna han arribat a un acord per obtenir el 86% de les accions de la companyia espanyola, mentre que el 14% restant el conservarà Dorna, titular del Mundial de MotoGP des del 1992, i que també controla el WorldSBK i la Copa del Món de MotoE.

Més info: Fórmula 1, un fracàs guanyat amb esforç

"La transacció reflecteix un valor empresarial per a MotoGP de 4.200 milions d'euros i un valor patrimonial de 3.500 milions d'euros i s'espera que el saldo de deute existent a MotoGP es mantingui després del tancament", diu el comunicat. "S'espera que l'adquisició es completi a finals del 2024 i està subjecta a la recepció d'autoritzacions i aprovacions per part de les autoritats legals de competència i inversió estrangera a diverses jurisdiccions", especifica.

El president i directe executiu de Liberty Media, Greg Maffei, està encantat amb el moviment. "Estem encantats d'ampliar la nostra cartera d'actius líders d'entreteniment i esports en viu amb l'adquisició de MotoGP". Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna, i que seguirà al seu lloc, també s'hi pronuncia. "Aquest és el següent pas perfecte en l'evolució de MotoGP, i estem emocionats pel que aquesta fita aporta a Dorna, al pàdoc de MotoGP i als aficionats a les carreres".

Més informació
MotoGP i Fórmula 1 al Circuit de Catalunya fins el 2026
El futur del Circuit de Catalunya: l’ampolla mig plena
Avui et destaquem
El més llegit