Lidl invertirà 90 MEUR a Catalunya aquest 2016

La cadena alemanya de supermercats obre una botiga a Barcelona i enguany preveu tres obertures més al Principat

La cadena de supermercats Lidl preveu invertir 90 milions d'euros a Catalunya aquest 2016 amb noves obertures, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

En aquest sentit, inaugura aquest dijous un nou establiment, de 1.800 metres quadrats, al número 259 del carrer Comte d'Urgell de Barcelona, al costat de la plaça Francesc Macià, un dels espais urbans més transitats de la capital catalana.

Aquesta obertura ha suposat una inversió de dos milions d'euros, i amb ella crearà 30 llocs de treball, conformant una plantilla total de 40 persones.

Fonts de la companyia han explicat que Lidl preveu obrir en el present exercici fiscal -març del 2016 a febrer del 2017- tres establiments més, ubicats a Badalona, Sant Boi de Llobregat (Barcelona) i al polígon Mas Xirgu (Girona).

Des de començament d'any, Lidl ha inaugurat cinc establiments en la comunitat catalana, dos d'ells a Girona (Blanes i Roses), i tres més a la província de Barcelona (Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, i el nou de Comte d'Urgell).

La cadena de supermercats compta actualment amb 535 locals a Espanya, dels quals 90 se situen a Catalunya i al voltant d'una vintena a la capital catalana.

800 treballadors més a Espanya
Lidl preveu ampliar a Espanya la seva plantilla en 800 persones al llarg d'aquest 2016, i en les cinc obertures empreses a Catalunya des de començament d'any s'han incorporat uns 90 professionals fins avui.

La companyia va registrar una facturació de 3.048 milions d'euros a Espanya el 2015, i les mateixes fonts han sostingut que la comunitat catalana té un "paper rellevant" en la seva aportació a les vendes.

140 proveïdors catalans
Actualment, Lidl treballa amb més de 140 proveïdors catalans que aporten 600 referències a l'assortiment de la companyia, i només el 2015 la cadena va adquirir productes agroalimentaris a Catalunya per valor de 350 milions d'euros, dels quals un 15% es va comercialitzar a través de les més de 10.000 botigues que té a Europa.

Lidl té contractades més de 2.500 persones entre la seva plataforma logística de Montcada i Reixac (Barcelona), la seu central i els seus 90 establiments a Catalunya.
Avui et destaquem
El més llegit