Lidl pacta amb els treballadors increments de sou d'almenys el 16,5%

La cadena de supermercats ha acceptat per primer cop incloure una clàusula de revisió salarial en funció de l'IPC

Un dels supermercats de la cadena Lidl a Catalunya | ACN Un dels supermercats de la cadena Lidl a Catalunya | ACN

Lidl ha assolit un acord amb els representants legals dels treballadors per renovar el conveni col·lectiu propi. En un context marcat encara per la incertesa derivada de la crisi sanitària i l'elevada inflació del país, la cadena de supermercats ha acceptat un increment salarial d'almenys un 16,5% per a més de 15.500 treballadors a Espanya durant quatre anys. El percentatge es dividirà en un 7% de pujada només el 2022; un 3,5% el 2023 i un mínim d'un 3% tant el 2024 com el 2025.

A més, Lidl incorporarà per primera vegada una clàusula de revisió salarial en funció de l'IPC amb la finalitat de garantir en tot moment el poder adquisitiu de la seva plantilla, podent arribar a assolir un increment retributiu de fins a un 19% en quatre anys. Entre altres mesures hi ha la consolidació d'alguns drets ja adquirits en passats convenis col·lectius, com la posada en marxa de la setmana laboral màxima de cinc dies o l'aplicació dels permisos retribuïts a partir del primer dia laborable. 

De moment, l'empresa ja és responsable de més de 139.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts al país (l'equivalent a 1 de cada 138 llocs de treball o al 0,72% de tota l'ocupació nacional). 

Avui et destaquem
El més llegit