LSolé presenta concurs de creditors

L'empresa de plantes de biomassa acomiada 13 treballadors de la planta de Massanes

La biomassa s'obre pas a Catalunya La biomassa s'obre pas a Catalunya

L'empresa LSolé, especialitzada en el disseny i fabricació d'equips de combustió de biomassa i residus per produir energia, ha presentat concurs de creditors davant el jutjat mercantil número 8 de Barcelona i ha acomiadat 13 treballadors.

La companyia, dirigida per Daniel Solé, segona generació familiar, assegura que està al corrent de pagaments amb els empleats, amb Hisenda i la Seguretat Social i que la majoria del seu deute, concretament el 75%, és bancari.

L'empresa amb base a Massanes va sol·licitar el preconcurs el passat 3 de febrer i ara ha fet un pas més en declarar el concurs, segons ha informat en un comunicat.

Des de la companyia s'assegura que l'objectiu és negociar una quitança amb la banca i els proveïdors i arribar a un conveni que permeti superar aquesta situació, adaptant la seva estructura corporativa.

En aquest sentit, la firma ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta principalment l'àrea de producció dels centres de Massanes, a la comarca de la Selva, i Mataró, al Maresme.

L'empresa, que ha acomiadat 13 dels 23 treballadors d'aquestes dues plantes, preveu externalitzar l'activitat productiva i mantenir les àrees de gerència, comercial i enginyeria.

"La nova estructura permetrà conservar el know-how de l'empresa, el seu actiu més important, i adaptar-se millor a les circumstàncies del mercat", sosté LSolé.

El concurs ha estat propiciat per diversos factors, entre ells la crisi, que ha comportat una menor inversió empresarial, sobretot en alguns mercats internacionals, i la influència d'un llarg període de preus baixos del petroli, així com a inversions realitzades.

LSolé disposa d'un parc de més de 450 instal·lacions industrials d'entre 1 i 100 megawatts tèrmics i és present a mig centenar de països.

Més informació
LC Paper instal·la una caldera de biomassa per produir de forma sostenible
La Fira de la Biomassa pren energia
Biomassa, l'oportunitat als boscos
Avui et destaquem
El més llegit