La vaixella per alta cuina de Luesma & Vega augmenta un 66% les seves vendes

L'estudi artesà compta com a clients El Bulli, El Celler de Can Roca, Mugaritz o José Andrés

Els dissenyadors de vaixelles per a alta cuina Luesma i Vega Els dissenyadors de vaixelles per a alta cuina Luesma i Vega

La firma catalana Luesma & Vega, que dissenya i fabrica vaixella per a l'alta cuina, ha assolit en l'últim any unes vendes de 500.000 euros, ha treballat amb clients com El Bulli, El Celler de Can Roca, Mugaritz o José Andrés i ja exporta a 32 països de tot el món. Aquesta xifra representa un 66% més en cinc anys.

Luesma & Vega és un estudi de disseny i taller productiu fundat el 1991 pels mestres artesans Ester Luesma, especialitzada en ceràmica, i Xavier Vega, expert en vidre. Va ser el 2010, i després d'haver treballat prèviament amb El Bulli de Ferran Adrià, quan la companyia va decidir dedicar-se de ple en la fabricació de vaixella especialitzada i a mida per a la gastronomia d'avantguarda.

BIG 384280616061518 00

Des d'aleshores, xefs de reconegut prestigi internacional li han encarregat col·leccions i peces úniques per als seus plats, entre ells Quique Dacosta, Koy Shunka, Azurmendi, Diverxo, Arzak, Gaggan Anand o Astrid & Gastón, segons informa la Generalitat.

"L'alta cuina ha pensat que les vaixelles que expliquen millor el seu discurs són les nostres", diu Xavier Vega, que destaca que la nova gastronomia ha entès que els plats també juguen un paper primordial en l'experiència culinària.

En l'actualitat, Luesma i Vega és present i distribueix les seves vaixelles en 32 països de tot el món, com França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Noruega, Estats Units, Canadà, Mèxic, el Brasil, la Xina, Nova Zelanda o, més recentment, Japó, gràcies a un acord amb un distribuïdor local.

"Estem en contínua expansió", afirma Vega, que ressalta que els restaurants d'alta gastronomia "necessiten un producte que la gran indústria no pot produir" i que el seu estudi, en canvi, ha estat capaç d'entendre allò que fan els cuiners i adaptar-se a les seves necessitats específiques.

Aquest taller artesanal compta actualment amb set treballadors especialitzats en el sector i opera en una nau de 1.500 metres quadrats al municipi de Molins de Rei (Baix Llobregat).

Més informació
El Celler de Can Roca guanya el 10è Premi Factor Humà
Roca: “A la cuina s'innova amb la revolució humanista"
Avui et destaquem
El més llegit