Mars Espanya elevarà la facturació un 6%

La multinacional nord-americana anuncia que invertirà 2,8 milions d'euros a la planta de Barberà del Vallès

Mars Espanya preveu facturar prop de 542 milions d'euros aquest 2017, la qual cosa suposa un creixement del 6% respecte al 2016, quan les vendes es van situar en 512 milions. La multinacional nord-americana ha anunciat, així mateix, que invertirà 2,8 milions d'euros en la seva fàbrica de Barberà del Vallès.

Així ho han explicat aquest dimecres en una trobada amb la premsa el director general de Mars Iberia, Xavier Pons; el de Royal Canin, François R.Ponçon, i el de Cafosa, Juan José Duran, les tres unitats que integren la filial a Espanya d'aquesta multinacional alimentària.

"Mars Espanya és un motor de creixement dins el grup", ha destacat Pons, ja que les previsions per als exercicis 2018 i 2019 també són de creixement, amb un increment de les vendes de prop d'un 8% en tots dos casos.

Inversions productives
Mars Espanya, que compta amb una plantilla de 850 treballadors -una quarta part a Catalunya-, té una fàbrica a Barberà del Vallès de producció de goma base per a xiclet, en la qual aquest any s'invertiran gairebé tres milions d'euros. Aquesta fàbrica disposa d'un centre de producció i un centre de recerca, que rep anualment a l'entorn del 5% de la seva facturació. En aquest centre es fabrica la goma base que serveix per subministrar la matèria primera per a les principals marques de xiclets. En els últims cinc anys, aquesta fàbrica de Cafosa ha invertit 15 milions d'euros.

Duran ha explicat que Cafosa, en col·laboració amb companyies farmacèutiques i nutricèutiques, està investigant per elaborar medicaments en format xiclet: "Estem treballant en això, però el que tenim molt clar és que no traurem al mercat un producte que no tingui bon gust. Per això estem investigant".

Mars té un altre centre de producció a Arévalo (Àvila), on s'elaboren llaunes i bosses de menjar per a mascotes i on aquest any s'invertiran uns tres milions d'euros, en línia amb l'any passat.

El centre de producció d'Arévalo es dedica a l'alimentació d'animals de la divisió de la marca Royal Canin que exporta el 90% de la seva producció a 16 països.

De Virgínia al món
L'estructura d'ingressos de Mars Espanya se situa en un 50% que aporta el negoci de Mars Iberia, que el 2016 va créixer el 4%, el 30% l'aporta Royal Canin, amb un creixement del 4,5% i finalment el grup Cafosa amb el 20% del negoci i un augment de la facturació el 2016 del 8%.

Mars Iberia, que inclou Espanya i Portugal i seus a Madrid i Barcelona, comercialitza marques com M&M's, Twix, Orbit, Skittles, Sugus, Whiskas i Pedigree, que representen la meitat de la facturació, mentre que la marca especialitzada en nutrició i salut per a gats i gossos, té un pes del 30%, i l'elaboració gomes base per a xiclet, aporta el 20% restant.

La multinacional Mars, és una empresa familiar en seu central a l'estat de Virgínia, està present a 78 països del món i dóna feina a 80.000 persones. El 2016 la facturació es va situar en 35.000 milions de dòlars, el 3,4% més que en el 2015. La multinacional preveu doblar aquesta facturació en els pròxims 10 anys.

Preguntat per la fiscalitat sobre aliments ensucrats, Pons ha defensat que la càrrega impositiva no és la solució per a l'obesitat: "Crea incertesa a les empreses i pot frenar inversions".
Avui et destaquem
El més llegit