Mecenatge per a projectes culturals

La Fundació Catalunya Cultura acompanyarà a 15 iniciatives per ajudar-les a entrar al món empresarial

Els participants al programa La Llotja de Projectes Els participants al programa La Llotja de Projectes

La Fundació Catalunya Cultura, institució que s’encarrega de crear sinergies entre el sector empresarial de Catalunya i iniciatives culturals, donarà suport i facilitarà l’accés a mecenatge a 15 projectes culturals.

Aquests projectes, seleccionats d’un total de 54 sol·licituds de la convocatòria 2018 de La Llotja de Projectes de la institució, destaquen per la seva singularitat, innovació i capacitat de transformació social i impacte en el territori.

“Es tracta de projectes culturals estratègics que el que ara necessiten és formació i acompanyament per aconseguir la complicitat del món empresarial i dels mecenes”, ha explicat la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Gemma Sendra.

Segons informa la institució en un comunicat, per assolir aquest objectiu els projectes comptaran amb l’acompanyament de la fundació durant 15 mesos. En la primera fase, rebran formació sobre l’estratègia empresarial, l’impacte social, la comunicació amb les comunitats i la capacitat d’oferir contraprestacions. La segona fase, exclusiva per als 10 projectes que hagin obtingut la millor valoració per part de l’equip de la Llotja, està orientada a la formació específica per presentar el projecte davant el món empresarial.

Així mateix, després dels 15 mesos d’acompanyament, els projectes gaudiran d’un seguiment individualitzat amb l’objectiu que es concretin col·laboracions en forma de mecenatge.  D’aquesta manera, els projectes tindran un mentor expert en mecenatge que els ajudarà a aconseguir aquest finançament.

Sense comptar els projectes de l’actual edició, La Llotja de Projectes de la Fundació Catalunya Cultura ja ha acompanyat a un total 141 iniciatives culturals. En la darrera edició, dels 10 projectes de la segona fase, un 30% ja han aconseguit el 100% del mecenatge marcat i el 80% d’ells ha sumat algun mecenes.

Més informació
La cultura es paga
Empresa busca projecte cultural per patrocinar
Empresa i societat, els mecenes del segle XXI
Avui et destaquem
El més llegit