Mercabarna vol minimitzar l'excés alimentari

El mercat majorista encarrega a l'UAB un estudi per tal de reduir l'excedent d'aliments en les seves instal·lacions

Mercabarna ha encarregat un estudi a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Plataforma Aprofitem els Aliments per estudiar l'excés alimentari en les instal·lacions i reduir-lo "a la mínima expressió", ha informat aquest divendres en un comunicat.

El projecte analitzarà l'activitat de tots els operadors que conflueixen cada dia en Mercabarna -productors, majoristes i compradors- i elaborarà propostes concretes d'intervenció per reduir l'excés alimentari i millorar l'operativa de gestió dels residus orgànics.

El treball preveu completar-se a final d'aquest any i podria tenir continuïtat mitjançant la participació del Parc de Recerca de la UAB que, a partir de les dades obtinguts, proposarà a empreses i grups d'investigació possibilitats de valorització dels aliments que actualment no s'aprofiten.

Actualment Mercabarna ja disposa d'un Punt Verd al seu recinte i recicla el 72% dels residus comercials que genera l'activitat de les 800 empreses operadores, que generen 22.630.000 quilos de rebuig a l'any.

A més, col·labora amb el Banc dels Aliments des del 2002, aportant uns 600.000 quilos anuals d'aliments frescos que ja no es poden comercialitzar però sí consumir, per ser distribuïts entre persones necessitades.
Avui et destaquem
El més llegit