Mercadona dóna 28.200 unitats de llenties cuites a Creu Roja Catalunya

L'empresa fa donacions a Creu Roja, bancs d'aliments, La Nau o menjadors socials

La organización humanitaria ha repartido más de 1.500 toneladas de alimentos durante la pandemia. | EP La organización humanitaria ha repartido más de 1.500 toneladas de alimentos durante la pandemia. | EP

Mercadona ha lliurat 28.200 unitats de llentia cuita aquest divendres, el que equival a 16.000 quilograms, a Creu Roja Catalunya, en el marc d'una sèrie de donacions que l'empresa està realitzant a organitzacions benèfiques de Catalunya a causa de la situació derivada de la covid-19. Des de gener fins a juliol, la cadena ha donat fins a 950.000 quilograms d'aliments -670.000 durant la pandèmia-, tant secs com frescos i articles d'higiene personal.

Les donacions s'han fet a Creu Roja, als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, al banc de productes no alimentaris La Nau i a menjadors socials, entre altres entitats, segons s'ha explicat en un comunicat.

El president de Creu Roja, Josep Quitet, ha manifestat que, amb aquesta segona donació de llegums -la primera va ser lliurada el 14 de maig amb 15.500 quilograms-, la institució reforçarà la distribució d'un producte saludable, equilibrat i idoni, de cara a l'estiu per a les persones que "s'han quedat sense ingressos a causa del coronavirus".

Més info: Mercadona "accelera" la inversió a Catalunya

El director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït la feina que estan realitzant "les entitats socials com Creu Roja" i que, amb aquest lliurament, han augmentat en més d'un 30% les donacions realitzades per la companyia en els últims sis mesos comparat amb el mateix període de 2019.

La companyia, a més de les col·laboracions contínues amb entitats com Creu Roja i els diferents bancs de Catalunya, també dóna diàriament, de dilluns a dissabte, diversos aliments a 35 menjadors socials, i el 2019, totes les donacions a les diferents organitzacions van suposar un total de 1.478 tones de productes.

Més de 1.500 tones d'aliments

Des de l'inici del confinament i fins a finals de juny, Creu Roja ha distribuït més de 1.500 tones d'aliments i han realitzat 144.395 lliuraments de productes de primera necessitat amb un equip de 6.382 voluntaris i tècnics que els han fet arribar a 222.042 persones en risc d'exclusió social, en més de 150 municipis catalans.

Creu Roja ha destacat les més de 4.500 demandes noves d'incorporació com a voluntaris de joves estudiants, aturats i afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), 3.200 de les quals s'han fet efectives, i les més de 245 col·laboracions empresarials, 3.800 en tot l'Estat, ja siguin per donar productes, per fer aportacions econòmiques o col·laboracions d'una altra mena com cessions d'espais o equipaments.

Més informació
Mercadona recupera el suc de taronja acabat d'esprémer
Avui et destaquem
El més llegit