Merlin Properties posarà en lloguer les oficines de la torre Agbar

L'empresa havia congelat la comercialització de les dependències a l'espera de saber si Barcelona acollia l'EMA

La Torre Agbar és un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona La Torre Agbar és un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona

Merlin Properties, l'empresa propietària de la torre Agbar, començarà a comercialitzar les oficines "en les properes setmanes", després que s'hagi descartat la possibilitat que l'edifici aculli l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès), segons han informat fonts de la companyia.

La immobiliària va comprar l'emblemàtica torre al gener, amb la intenció de condicionar-la per fer-hi oficines i llogar-les a diverses empreses. Merlin va comprometre's a no comercialitzar les oficines, que encara estan en obres, mentre hi hagués possibilitats que la torre acollís l'Agència Europea del Medicament. De les 34 plantes de la torre, les de dalt de tot seran per a un observatori, n'hi ha tres per a usos tècnics, dues per a restaurant i la resta per a oficines.

Merlin Properties, la major companyia immobiliària cotitzada de la borsa espanyola, va adquirir l'antiga seu d’Aigües Barcelona per 142 milions d’euros, a un preu de 3.775 euros per metre quadrat. Així, abandonava la idea de l’anterior de fer-hi un hotel, i enlloc d’això va decidir invertir 15 milions d’euros per condicionar l’edifici i posar-hi oficines. Merlin espera obtenir uns ingressos bruts anuals de l’explotació de l’immoble de 10,3 milions d’euros, amb una rendibilitat bruta estimada a plena ocupació del 6,5%.

L’edifici va ser dissenyat pels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez i es va inaugurar l’any 2005. Té una superfície bruta de 37.614 metres quadrats, distribuïda en 34 plantes sobre rasant i un auditori amb capacitat per a més de 350 persones. Addicionalment, l’edifici compta amb quatre plantes d’aparcament amb 300 unitats. En total, l’immoble disposa de 51.485 metres quadrats construïts.

L’any 2013 un grup inversor liderat per Emin Capital comprava la Torre Glòries al Grup Agbar per 150 milions d’euros i anunciava que tenia intenció de fer-hi un hotel de luxe. Posteriorment entrava a l’accionariat el conglomerat hoteler nord-americà Westmont Hospitality Group. L’any passat, aquest conglomerat va aconseguir la majoria accionarial de la Torre Agbar.

Més informació
Barcelona es juga l'EMA
L'Eurovisió de l'EMA
Amsterdam s'emporta l'EMA
Avui et destaquem
El més llegit