Minoryx llicencia la seva tecnologia a Gain Therapeutics

L'empresa farmacèutica traspassa la plataforma SEE-Tx a la spin-off per concentrar esforços en el fàrmac

Els fundadors de Mynorix | Cedida Els fundadors de Mynorix | Cedida

Minoryx Therapeutics, empresa biotecnològica que es dedica al desenvolupament de tractaments per a malalties rares amb seu al TecnoCampus Mataró, ha traspassat la seva plataforma tecnològica SEE-Tx a l'empresa Gain Therapeutics.

D'aquesta manera, Gain Therapeutics es dedicarà a identificar una nova generació de xaperones farmacològiques utilitzant aquesta plataforma. Les xaperones farmacològiques són una de les aproximacions terapèutiques de futur en el camp de la medicina personalitzada que ofereixen importants avantatges respecte altres tractaments utilitzats tradicionalment per a les malalties metabòliques.

Gain Therapeutics, creada aquest 2018 per inversors privats suïssos i el fons TiVenture, té la seu a Lugano (Suïssa) i una filial a Barcelona. L'equip d'investigadors que treballaven al laboratori de Minoryx al Parc Científic de Barcelona s'ha incorporat a la nova spin-off sota la direcció científica del Dr. Xavier Barril, originador de la tecnologia, investigador ICREA i cofundador de Minoryx Therapeutics.

La innovació al mercat farmacèutic que aporta la plataforma SEE-Tx és que utilitza l'estructura tridimensional de les proteïnes “i podem descobrir millors xaperones farmacològiques per a malalties genètiques rares per a les quals no hi ha solucions terapèutiques” explica Barril.

“La creació de Gain Therapeutics forma part de l'estratègia de negoci de Minoryx i permet que puguem concentrar els esforços en seguir desenvolupant el nostre principal fàrmac MIN-102 per tractar l'adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X”, explica el Dr. Marc Martinell, CEO de Minoryx Therapeutics. L'adrenoleucodistròfia lligada al cromosoma X és una malaltia rara. El MIN-102 es troba en la fase II/III d'assajos clínics i actualment s'estan reclutant pacients (a Catalunya a través de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron).

Més informació
"Avui en dia una empresa biotecnològica es pot muntar en un garatge"
Avui et destaquem
El més llegit