Minoryx capta 21,3 milions d'euros per lluitar contra les malalties rares

Es tracta de la inversió més important del sector biotecnològic espanyol en el que va de 2018

El fundador i CEO de Minoryx, Marc Martinell El fundador i CEO de Minoryx, Marc Martinell

La companyia especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares o minoritàries, Minoryx Therapeutics, ha completat una ronda de finançament sèrie B de 21,3 milions d'euros, segons han informat en un comunicat. Es tracta de la inversió més important del sector biotecnològic espanyol en el que va de 2018.

La ronda ha estat liderada pel fons belga Fund+, però també hi han participat SRIW, SFPI-FPIM i Sambrinvest, així com tots els inversors de la sèrie A, que són Ysios Capital, Kurma Partners, Roche Venture Fund, Idinvest Partners, Chiesi Ventures, Caixa Capital Risc y HealthEquity.

Segons el CEO de l'empresa, Marc Martinell, "aquest finançament ens permetrà demostrar el potencial de MIN-102 -un fàrmac pel tractament de l'adrenomieloneuropatia- per a noves indicacions, que inclouen malalties neuroinflamatòries [...] i múltiples malalties neurodegeneratives".

Comercialitzar el fàrmac

Segons Minoryx, el MIN-102 "és a escala internacional el fàrmac més avançat en el desenvolupament clínic pel tractament de l'AMN -una malaltia caracteritzada per una neurodegeneració progressiva que afecta a la funció motora- i, si finalment els resultats són positius, es podria arribar a comercialitzar". 

Després d'aquesta ronda d'inversió, s'uniran al consell d'administració Philippe MonteyneGery Lefebvre en representació de Fund+ i SRIW respectivament. El president del consell d'administració de Minoryx, Khalid Islam, considera que aquestes noves incorporacions "seran valuoses" perquè "la seva experiència i coneixement del sector seran de gran ajuda a mesura que la companyia avanci els seus ambiciosos plans de desenvolupament en els propers 18-24 mesos".

Lefebvre, de la seva banda, assegura que "estem molt contents de reforçar el vincle entre Espanya i Bèlgica".

 

Més informació
El 'software' mèdic d'Iomed capta 500.000 euros
Cuideo tanca una ronda de 700.000 euros
InnoCells lidera una ronda d’1 milió d’euros a Biometric Vox
Avui et destaquem
El més llegit