Miquel Martí, el conductor de Moventia

L'empresa familiar compleix 90 anys de la mà de la tercera generació, que vol seguir fent créixer el negoci

Durant aquest 2013 s'han complert 90 anys des que el primer autobús urbà de la família Martí corria pels carrers de Sabadell. Des d'aleshores el negoci no ha parat de créixer en una empresa familiar molt arrelada al Vallès, però amb presència a tot Catalunya.

Una empresa que va sobre rodes
Miquel Martí Escursell és l'actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l'empresa familiar. Sota la seva conducció, Moventia ha crescut mitjançant l'adquisició d'altres empreses. "En aquest moment ple d'amenaces, també hi ha oportunitats. Hem crescut en dos sectors, que són dos mercats molt madurs i que demanen una certa dimensió empresarial per sobreviure-hi i ser-hi competitiu", assegurava Martí a VIAempresa.

Els dos sectors on es mou l'empresa són el transport de passatgers amb Moventis, i la distribució de vehicles amb Movento. "Som experts a moure persones", reivindicava el dirigent vallesà. Amb 2.300 treballadors i uns 350 milions d'euros de facturació, el negoci va sobre rodes.

Tradició familiar
Miquel Martí és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE. Per explicar l'èxit d'una de les empreses familiars més destacades del país, Martí assenyalava que "la sintonia a la família s'ha de cuidar molt bé, ha de ser perfecte, no hi pot haver conflictes familiars".

Un dels moments crítics de l'empresa familiar sempre és el del relleu generacional. Segons Miquel Martí, "els dos que s'han fet fins ara han estat modèlics i en el moment adequat. Ara, els de tercera generació, hem d'aprovar aquesta assignatura en el relleu cap a la quarta".

Més enllà del negoci
A banda de presidir Moventia, Miquel Martí també és president de FemCat des del gener passat, quan va substituir en el càrrec Carles Sumarroca. D'altra banda, Martí també ha format part del consell d'administració d'Spanair fins al moment del seu tancament.

Avui et destaquem
El més llegit