CA | ES

Miró acomiadarà finalment 174 treballadors dels 330 previstos

UGT afirma que "no existia tresoreria de l'empresa per cobrir els salaris i les indemnitzacions"

La cadena d'electrodomèstics Miró acomiadarà finalment 174 treballadors dels 330 previstos inicialment. Aquest divendres, la direcció de l'empresa i els sindicats han signat l'acord de l'expedient de regulació d'ocupació, presentat dins del concurs de creditors de la companyia, propietat del fons suís Springwater Capital a través de la societat Kabaena Directorship.

La UGT ha assenyalat que aquest acord arriba després d'un procés de negociació "dur i tens", ja que "no existia tresoreria de l'empresa per cobrir els salaris i les indemnitzacions" i que ha estat ratificat pels treballadors en assemblea.

L'acord estableix una indemnització legal prevista per als afectats de 20 dies de salari per any treballat amb un límit de 12 mensualitats, que l'empresa es compromet a abonar els salaris pendents del mes de setembre i permet una permuta voluntària entre els treballadors amb continuïtat a l'empresa que decideixin voluntàriament acollir-se a l'ERO i treballadors amb permís retribuït que comuniquin que volen seguir treballant a la companyia.

La UGT ha destacat que les negociacions han permès poder mantenir 156 llocs de treball i 24 centres de la companyia.
Avui et destaquem
El més llegit