MútuaTerrassa, al capdavant de la lluita envers la resistència als antibiòtics

L’entitat consolida una dècada de treball en la promoció de bones pràctiques per reduir la propagació d'infeccions resistents als medicaments

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa L'Hospital Universitari MútuaTerrassa | MútuaTerrassa

Terrassa acollirà, els propers 22 i 23 de novembre, la celebració de la primera edició de les jornades multidisciplinars d’actualització en el Programa d’Optimització de l’Ús dels Antimicrobians (PROA). Es tracta d’una iniciativa del Servei de Malalties Infeccioses i el Servei de Farmàcia Hospitalària de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i comptarà amb la col·laboració del servei de Microbiologia de Catlab. Coincidirà amb la Setmana Mundial de Conscienciació sobre la Resistència Antimicrobiana promoguda per la Organització Mundial de la Salut (OMS), la qual es commemora a nivell internacional entre el 18 i el 24 de novembre sota el lema “Prevenir junts la resistència antimicrobiana.

El passat 2013 va començar a forjar-se el Programa d’Optimització de l’Ús d’Antimicrobians (PROA) a MútuaTerrassa i en el transcurs d’aquests 10 anys l’entitat ha desenvolupat múltiples projectes orientats a promoure la reducció de la propagació d’infeccions per bacteris resistents als antibiòtics. També s’han publicat diversos estudis al respecte i per tot plegat l’HUMT ha esdevingut referent a nivell nacional.

La voluntat de les jornades, les quals preveuen aplegar prop d’un centenar d’especialistes en aquest àmbit, és reflexionar sobre l’impacte de les resistències bacterianes als antibiòtics en la salut i el medi ambient, avaluar la validesa de conceptes bàsics relatius a la durada, la via d’administració i a l’activitat dels antimicrobians, compartir experiències pràctiques d’èxit i posar en comú eines d’utilitat per a la implementació d’aquests programes. Estan dirigides a metges adjunts, residents, estudiants i professionals d’infermeria -tant de l’HUMT com d’Atenció Primària i d’altres entitats sanitàries- interessats en actualitzar-se en els darrers avenços en els PROA hospitalari, comunitari i sociosanitari.

Més informació
MútuaTerrassa creix un 5,8% el 2022
MútuaTerrassa presenta la iniciativa 'Toca la vida'
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa organitza el 35è congrés de la Societat Catalana de COT
Avui et destaquem
El més llegit