Naturgy entra en el negoci de les renovables als EUA

La companyia compra Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament i emmagatzematge d'energia solar

Una sede de Naturgy, en una imagen de archivo | Europa Press Una sede de Naturgy, en una imagen de archivo | Europa Press

Naturgy ha entrat al mercat d'energia renovable dels Estats Units després de comprar, a través de la seva filial Naturgy Solar USA, el 100% dels interessos econòmics de Hamel Renewables, una plataforma de desenvolupament d'energia solar i emmagatzematge, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En concret, Hamel Renewables posseeix una cartera de projectes solars de 8 GW juntament amb 4,6 GW de projectes d'emmagatzematge d'energia situats en nou estats, dels quals 25 projectes podrien estar operatius abans del 2026.

La transacció representa un 'Enterprise Value' de 57 milions de dòlars (46,9 milions d'euros) pel 100% del vehicle. Com a part de la transacció, Naturgy també ha signat un acord de desenvolupament de cinc anys amb Candela Renewables, formada per exdirectius de First Solar i que posseeix un historial provat en el desenvolupament de projectes solars i d'emmagatzematge d'energia als EUA, inclosos diversos dels projectes de la cartera adquirida per Naturgy.

D'aquesta forma, Candela signa un acord d'exclusivitat amb Naturgy durant els propers cinc anys, mentre que Naturgy entra al mercat nord-americà amb un soci de desenvolupament de primer nivell als Estats Units. Naturgy planeja invertir fins a 1.800 milions de dòlars (1.483 milions d'euros) durant els propers cinc anys per disposar d'una potència operativa d'1,6 GW el 2025, alhora que manté la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes del vehicle adquirit fins a un total de 8 GW d'energia fotovoltaica fins al 2030.

Més info: Naturgy reconeix les entitats socials en la seva lluita contra la vulnerabilitat

La companyia ha ressaltat que aquesta transacció representa la seva primera inversió al mercat d'energia renovable dels Estats Units i demostra el seu compromís per créixer en energies renovables, centrant-se en geografies estables i projectes en fase inicial de desenvolupament.

"Aquesta operació és un pas significatiu per avançar en els nostres objectius estratègics, i es fa a més incorporant una cartera de bons projectes en diferents estats de maduresa, així com un equip de professionals de demostrada excel·lència en el camp del desenvolupament", ha ressaltat el president de Naturgy, Francisco Reynés. La transacció no està subjecta a cap aprovació regulatòria o autorització de competència i, per tant, la signatura i el tancament es van realitzar simultàniament.

Més informació
Naturgy ofereix als negocis afectats per la covid-19 ajornar les factures
Naturgy s'alia amb Glovo per oferir reparacions urgents a domicili
Avui et destaquem
El més llegit