Naturgy comença la construcció d'una planta fotovoltaica als Estats Units

El projecte compta amb una inversió de 285 milions d'euros

Naturgy invertirà 285 milions d'euros als Estats Units | Cedida Naturgy invertirà 285 milions d'euros als Estats Units | Cedida

Naturgy ha iniciat la construcció d’una gran instal·lació fotovoltaica als Estats Units, concretament a l’estat de Texas. Amb una potència de 210 MW, aquesta instal·lació serà capaç de generar electricitat, lliure d’emissions, per donar servei a 140.000 llars. El projecte compta amb una inversió de 285 milions d’euros i, a la vegada, generarà entre 200 i 500 llocs de treball durant les obres. L’espai, que acollirà 515 mòduls fotovoltaics repartits en una superfície de 649 hectàrees, entrarà en servei l’any 2025. La Fundació Naturgy ha dut a terme un estudi per analitzar “el paper imprescindible” dels cicles combinats dins l’àmbit de la seguretat del subministrament.

Aquesta iniciativa sorgeix, principalment, del context global dels anys 2021 i 2022. Una crisi de preus de l’energia marcada per l’impacte de la guerra d’Ucraïna. En aquest sentit, el grup energètic ha volgut fer un seguiment de la volatilitat del mercat energètic i, a la vegada, buscar noves solucions sostenibles i estratègies de diversificació de l’activitat. Sota el criteri de Naturgy, els cicles combinats “són subestimats” i no es tenen en compte com un element clau per mantenir l’estabilitat d’un sistema energètic “en plena transformació”.

Per tant, el futur passa per trobar un equilibri “entre la sostenibilitat i la seguretat a la provisió d’electricitat”. Naturgy, mitjançant la seva divisió d’innovació, ha signat un acord de col·laboració amb el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic pel desenvolupament d’un projecte embrionari en l’àmbit dels sistemes d'emmagatzematge energètic amb bateries de vehicles. Els treballs es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Desenvolupament de Tecnologies de CIUDEN, entitat públic, a la població de Cubillos del Sil, municipi situat a la província de Lleó.

Més informació
Naturgy impulsa l'estudi de la seguretat del subministrament
Naturgy activa una planta als Estats Units amb una inversió de 264 milions d'euros
Des dels Estats Units fins a Singapur: d'on provenen les filials d'empreses estrangeres?
Avui et destaquem
El més llegit