Un fons per a la rehabilitació energètica

La iniciativa de Naturgy vol contribuir a millorar l'accés a l'energia de les famílies en situació de vulnerabilitat

El Fons Solidari per a la Rehabilitació Energètica ha de contribuir a la situació de les famílies més vulnerables El Fons Solidari per a la Rehabilitació Energètica ha de contribuir a la situació de les famílies més vulnerables

Rehabilitació dels equipaments i avançar per aconseguir la màxima eficiència energètica. Sobre aquests eixos pivota el Fons Solidari per a la Rehabilitació Energètica ideat per la Fundació Naturgy. A través d'aquest, la companyia vol contribuir a facilitar i garantir l'accés de les persones més vulnerables a l'energia. Concretament, gràcies al fons es podrà reparar i milloraran els equipaments i l'eficiència dels sistemes elèctrics i de gas dels habitatges de famílies en situació de pobresa, a més a més d'adequar-los a les diferents normatives existents. 

Malgrat que de moment no existeix un indicador que permeti quantificar el nombre exacte de persones que pateixen pobresa energètica, segons les dades recollides al tercer Informe sobre la Pobresa Energètica elaborat pel l'Associació de Ciències Ambientals, a l'Estat espanyol un 11% dels consumidors, 5,1 milions de persones, són incapaços de mantenir casa seva a la temperatura adequada, una xifra ha crescut un 22% des de 2016. Pel que fa Catalunya, els indicadors disponibles situen al voltant d'un 10% les persones que tenen dificultats per pagar els subministres.

Es calcula que a Catalunya un 10% de les persones tenen dificultats per pagar els subministres 

Per començar a treballar i solucionar aquesta situació, les primeres actuacions del fons creat per Naturgy es duran a terme a Galícia, Madrid i Catalunya, tot i que en el futur serà extensible a altres comunitats. Les intervencions seran sempre de curta duració, no estructurals, executables sense llicència d'obres i en cap cas afectaran la façana de l'edifici. A més a més, es prioritzarà els projectes tenint en compte la situació de cada família. 

En aquest sentit, per tal d'aconseguir una actuació eficient, Naturgy ha establert acords de col·laboració amb entitats del Tercer Sector que proporcionen habitatge, sigui en règim de lloguer o propietat, a famílies en situació de pobresa. Així mateix, també es consideraran les llars proposades per l'Administració i les unitats familiars assenyalades com a sensibles per la Unitat d'Atenció a la Vulnerabilitat.

Respecte a la tasca que tenen per davant, Martí Solà, president de la fundació, ha volgut remarcara la seva confiança en "poder ajudar als col·lectius més vulnerables i mantenir activa nostra línia d'acció per lluitar contra la pobresa energètica”.

Aportació soliària al web

La Fundació Naturgy, impulsora i principal donant del Fons Solidari per a la Rehabilitació Energètica, vol implicar tots els sectors de la societat en la seva iniciativa. Per aquest motiu preveu que tothom qui ho vulgui pugui fer-hi la seva aportació, a partir d'un euro, a través de la seva pàgina web. A més a més, la fundació es compromet a aportar la mateixa suma que els individuals que contribueixin amb alguna donació.

Més informació
Naturgy s'adjudica un parc eòlic a Austràlia
Gas Natural Fenosa ara és Naturgy
Gas Natural produirà gas renovable des de Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit