Naturgy i PwC alerten de la necessitat d’un sistema de preus per l’energia

Un informe conjunt alerta de la volatilitat del mercat elèctric i la dificultat que això suposa per estabilitzar la inversió

La fundació de l'empresa energètica Naturgy urgeix el merat a generar un sistema de preus eficient | ACN La fundació de l'empresa energètica Naturgy urgeix el merat a generar un sistema de preus eficient | ACN

La Fundació Naturgy insta el sector energètic a generar un "sistema de preus eficient" pel mercat energètic. En l’informe ‘Els mercats majoristes i la seva adaptació a la transició energètica’, elaborat en col·laboració amb PwC, la fundació alerta de la necessitat de més estabilitat i fermesa en un mercat que, per la manca d’estàndards comuns, pot esdevenir massa "incert".

El soci del sector energia de la consultora Óscar Barreiro, que ha presentat les conclusions de l’informe, ha remarcat aquesta aposta per la fermesa del mercat de servei energètic, del que, afirma, s’ha de "fomentar i incrementar el valor". Segons Barreiro, la gran volatilitat en els preus de l’electricitat genera dificultats per trobar inversors, ja que el finançament defuig els mercats que no ofereixen seguretat a mitjà i llarg termini. El consultor proposa implementar un model de Power Purchase Agreement, o PPA, pel qual es prefixin els preus i els terminis dels contractes de proveïment energètic.

Camí a la descarbonització

Per la seva banda, la directora de la Fundació Naturgy Maria Eugenia Coronado ha emfatitzat la necessitat d’assolir els objectius de descarbonització del sector, per adaptar "el mercat espanyol a una nova realitat". En aquest sentit, Barreiro proposa que els mercats siguin capaços d’aportar "energia, potència i ajust", tres productes necessaris per generar energia fiable, però que encara no poden generar-se en conjunt mitjançant cap tecnologia per sí mateixa.

 

Més informació
Naturgy analitza el finançament sostenible a Espanya
Naturgy redobla esforços en renovables
Avui et destaquem
El més llegit