Naturgy i Ruralia creen la primera empresa per el reciclatge integral de parcs eòlics

És el primer projecte a l'Estat espanyol dedicat al desmantellament i al reciclatge complet d'aerogeneradors

Naturgy i Ruralia creen la primera empresa per el reciclatge integral de parcs eòlics | Cedida Naturgy i Ruralia creen la primera empresa per el reciclatge integral de parcs eòlics | Cedida

Naturgy i Ruralia, el hòlding de participades de Caixa Rural de Sòria, impulsen la primera empresa de l'Estat espanyol que es dedicarà al desmantellament i al reciclatge integral de parcs eòlics. Les instal·lacions de la nova empresa, Gira Wind, s'ubicaran al municipi sorià d'Almazán i contribuiran a reforçar el teixit industrial de Castella i Lleó en l'àmbit del reciclatge i la segona vida de materials.

L'objectiu d'aquesta iniciativa pionera és reacondicionar i valoritzar el volum més gran d'equips possible, així com components, materials i turbines completes per a la seva comercialització posterior. Entre altres processos, es durà a terme la recuperació de la fibra de vidre a pales, cobreixos i capotes per reincorporar aquest material al mercat. La nova companyia oferirà un projecte d'economia circular, amb un servei complet de desmantellament i reciclatge de materials. Com a part de la iniciativa, també s'estan analitzant aliances amb altres projectes i es buscarà replicar aquest model de negoci en altres geografies, amb la col·laboració d'empreses locals i nacionals, així com de les diferents administracions.

El director general de Renovables, Nous Negocis i Innovació de Naturgy, Jorge Barredo, ha afirmat que "Gira Wind neix amb l'objectiu de potenciar la transició energètica a través de l'economia circular, ia diferència d'altres iniciatives donarà una solució integral al reciclatge i permetrà la integració d'altres companyies i agents de l'ecosistema a la nostra cadena de valor".

Avui et destaquem
El més llegit