CA | ES

Naturgy tanca la venda del 100% d'Iberafrica

L'operació, valorada en 62 milions de dòlars i sense plusvàlues, confirma els esforços de Naturgy per optimitzar la seva cartera d'actius

Francisco Reynés, president de Naturgy | Cedida Francisco Reynés, president de Naturgy | Cedida

Naturgy ha tancat la venda d'Iberafrica, la companyia que desenvolupava les activitats de generació a Kenya, a AP Moller Capital. Segons informen en un comunicat, la transacció suposa la desinversió del 100% de la seva participació en aquesta societat, així com del deute a Iberafrica per un valor total de 62 milions de dòlars. Naturgy, subratllen, no espera plusvàlues significatives per aquesta operació.

Amb seu a Nairobi, Iberafrica posseeix i opera una planta d'energia dièsel de 52,5 MW amb un PPA fins a 2034. Fins el 2019 operava una altra planta de generació d'energia dièsel de 51,1MW que actualment està en desmantellament perquè el PPA va vèncer a l'agost del 2019. Iberafrica era fins avui 100% propietat de Global Power Generation (GPG), on Naturgy posseeix un 75% i KIA el 25% restant.

Segons el president de Naturgy, Francisco Reynés, la companyia "manté ferma la seva política d'equilibrar el seu mix energètic cap a tecnologies netes de menor impacte mediambiental, motiu pel qual aquesta desinversió ens permet avançar en aquesta línia, centrar-nos en països core per generar sinergies i complir amb una creació de valor estable pels nostres stakeholders".

Així mateix, Reynés ha posat en valor el tancament de la venda de la societat en aquests moments atenent a la situació global derivada de l'expansió de la covid-19 i els esforços de la companyia per continuar amb el seu compromís d'optimització de cartera i per maximitzar el valor per als seus accionistes.

Més informació
Naturgy facilita als seus clients assistència mèdica gratuïta
Naturgy donarà llum i gas gratis als hotels que cedeixin les instal·lacions
Avui et destaquem
El més llegit