Nestlé ven la seu d'Esplugues de Llobregat

La multinacional suïssa vol concentrar els actius immobiliaris en l'àmbit industrial

Nestlé ha anunciat aquest dilluns que comença el procés de venda de la seva oficina central, a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), a la gestora de fons de capital de risc Meridia Capital. L'acord inclou el lloguer a llarg termini per part de la companyia d'aquesta edificació, que continuarà sent la Central de Nestlé Espanya. Per la seva banda, Meridia Capital llogarà l'Edifici II a empreses, també a Nestlé si interessés. Segons un comunicat de la companyia, l'operació no tindrà cap repercussió en l'activitat de la seu i es basa "en la voluntat de concentrar els actius immobiliaris exclusivament en l'àmbit industrial".

L'Edifici I de l'oficina central de Nestlé Espanya requeria, després de quasi 40 anys des de la seva construcció, la remodelació de las instal·lacions i el redisseny de les plantes, una actuació que va començar el 2013. Després d'una inversió de 10 milions d'euros, s'ha passat d'un model d'espais compartimentats a un altre totalment obert, que ha permès concentrar tots els equips en un únic edifici.

Coincidint amb aquest procés, la companyia es va posar en contacte amb experts del mercat immobiliari per a la possible venda de l'Edifici II, que ara no està ocupat. Després d'analitzar diferents opcions, Nestlé anuncia l'inici del procés de venda de la seu en una operació que inclou la superfície total del terreny que n'acull l'oficina central, incloses les edificacions, segons detalla la multinacional alimentària en un comunicat.

Nestlé compta actualment amb onze centres de producció a l'estat espanyol i el 44% del total de la producció es destina a l'exportació, principalment a països d'Europa. La companyia va facturar 2.102 milions d'euros i té una plantilla mitjana de 5.550 persones.
Avui et destaquem
El més llegit