Norwegian prepara les tisores al Prat

La direcció de l'aerolínia i els sindicats comencen a negociar l'ERTO que pot afectar la base de Barcelona

Pla obert d'un avió Norwegian esperant a la pista de l'aerport del Prat Pla obert d'un avió Norwegian esperant a la pista de l'aerport del Prat

La direcció de Norwegian i una representació dels treballadors tenen previst iniciar aquest dimarts a Màlaga les negociacions sobre l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que pot afectar les bases que té a l'Estat, inclosa la de Barcelona. L'expedient es planteja "per gestionar els efectes de la temporalitat a l'hivern" i per la posada a terra dels avions MAX 737 de Boeing que estan presentant problemes i dels que en té 18.

La companyia aèria no ha volgut concretar el nombre de treballadors que es podrien incloure en l'ERTO però els sindicats apunten que es podria arribar als 259 tripulants de cabina i que el periode d'aplicació serien els mesos de temporada baixa. A més, l'aerolínia de baix cost ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 150 treballadors i tancar la base de Madrid.

La companyia noruega va assegurar a principis d'octubre que havia d'estudiar els "excedents" a les bases de Tenerife, Barcelona, Màlaga i Alacant per decidir el nombre de treballadors implicats i el període en el qual s'aplicaria l'ERTO.

La companyia aèria de baix cost ha decidit tancar la base de Madrid i fer fora 150 persones

Segons el sindicat USO, l'ERTO s'aplicaria en temporada baixa (de novembre a abril) i afectaria un total de 259 tripulants de cabina, als que caldria sumar 99 més dins de l'ERO a Madrid. En total, el sindicat ha calculat que els expedients afectaran 448 treballadors, dels quals 358 serien tripulants.

Pel que fa a Madrid, el procés d'acomiadament plantejat és sobre 150 persones, entre tripulants de cabina i pilots, que és el personal que Norwegian té a Madrid.

Quan es va donar a conèixer la decisió de l'empresa, els sindicats van criticar que l'empresa informés dels dos expedients als treballadors amb només 30 dies d'antelació i ocultés anteriorment aquestes mesures, adoptades des de fa mesos.

Després de la reunió d'aquest dimarts, es donarà per començat el període de consultes entre empresa i sindicats, que és d'un mes en el cas de l'ERO i de quinze segons dies pel que fa a l'ERTO. La plantilla total de Norwegian a l'Estat és de 1.393 treballadors, dels que 942 són tripulants de cabina i 433 pilots.

Més informació
Norwegian tria Lleida-Alguaire per aparcar i reparar els avions
Norwegian perd 145,8 milions d'euros per la suspensió del 737 MAX
Norwegian connectarà Barcelona amb San Francisco
Avui et destaquem
El més llegit