Norwegian tria Lleida-Alguaire per aparcar i reparar els avions

L'aerolínia instal·larà una unitat de manteniment a l'aeroport durant les properes setmanes

L'exterior de l'aeroport de Lleida Alguaire | ACN L'exterior de l'aeroport de Lleida Alguaire | ACN

Norwegian entrarà a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb un aparcament i una unitat de manteniment per als seus avions. L'aerolínia ha triat les instal·lacions per deixar-hi estacionades algunes aeronaus durant la temporada baixa i per fer-hi petites reparacions

L'activitat a Lleida està previst que comenci durant les properes setmanes. Ha estat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, qui ha anunciat l'acord de la Generalitat amb una "important aerolínia europea" per portar els seus avions a Lleida-Alguaire per reparar-los, sotmetre'ls a tasques de manteniment i aparcar-los.  

Activitat industrial

La incorporació de Norwegian a l'aeroport forma part d'una estratègia del Govern per convertir-lo en una plataforma industrial. De fet, l'alcaldessa accidental d'Alguaire, Elvira Larrègula, ha insistit en l'portunitat que suposa per l'aeroport apostar per la indústria agroalimentària com un dels seus eixos principals. 

Tot i així, adaptar les instal·lacions al transport de mercaderies suposaria una gran inversió. Fa temps que els empresaris de la zona reivindiquen aquest ús. 

A part de l'arribada dels avions de Norwegian, l'aeroport de Lleida-Alguaire també preveu que s'hi instal·li la companyia portuguesa TAP. L'aparcament d'avions es va estrenar l'any 2017 i les instal·lacions també serveixen per desballestar aeronaus. 

Més informació
Una escola de pilots lituana s'instal·la a Lleida-Alguaire
Ramon Morell: “Lleida ha de deixar enrere un model caducat basat en els salaris baixos”
Un touroperador suec incorpora la Vall d'Aran com a destí turístic
Avui et destaquem
El més llegit