Norwegian no surt dels nombres vermells

L’aerolínia 'low cost' perd 4,7 milions d’euros el primer trimestre del 2018

Un dels avions de la companyia 'low cost' Norwegian Un dels avions de la companyia 'low cost' Norwegian

Norwegian Air Shuttle no aconsegueix sortir dels nombres vermells. L’aerolínia ha registrat unes pèrdues de 46,2 milions de corones noruegues, és a dir, 4,7 milions d’euros, durant el primer trimestre de l’any. L’any passat, la companyia va tancar l’exercici amb unes pèrdues totals de 31 milions d’euros.

La companyia atribueix aquest resultat a l’impacte positiu de la reclassificació d’una inversió de 200 milions d’euros a Norwegian Finans Holding. L’aerolínia low cost assenyala també el desplaçament de la Setmana Santa al mes de març i la fortalesa de la corona noruega en relació amb altres divises com a determinants en la caiguda del resultat, a més del carburant més car, que segueix escalant el seu preu d'acord amb els augments de preu del petroli.

De gener a març, Norwegian ha facturat 721 milions d'euros, la qual cosa suposa un 33% més en comparació amb el que va registrar en els tres primers mesos del 2017.

Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (Ebitda) ha estat negatiu, amb unes pèrdues de 194,9 milions d'euros, un 41% més.

Les despeses de la companyia han ascendit un 35%, fins als 916 milions d'euros. D'aquests, 104,1 milions d'euros han estat en leasing, un 38% més. Els costos operatius han ascendit en total a 811,6 milions d'euros, un 34% més, i la partida de carburant ha suposat 232,5 milions d'euros, un 48% més.

Més informació
Norwegian, un caramel per a IAG
IAG obre la porta a llançar una OPA sobre Norwegian
Norwegian es queda la seu de Nike a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit