Nostrum endarrereix el llançament de la seva criptomoneda

"L'actual perspectiva del mercat dels criptomonedes" retarda fins al setembre el MealToken de Home Meal

Quirze Salomó, soci fundador de Nostrum Quirze Salomó, soci fundador de Nostrum

Nostrum endarrereix el llançament de la seva moneda electrònica. Home Meal Replacement, propietària de la cadena de menjar, preveu un retard en els dates anunciades per tancar l'emissió del seu MealToken, prevista llaura per al proper mes de setembre. Home Meal, que preveia completar l'operació en els primers mesos de 2018, ha explicat en una comunicació al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) que els terminis és retarden al final de l'exercici "donada l'actual perspectiva del mercat dels criptomonedes".

Més info: Nostrum llança el seu bitcoin

Al desembre del 2017 anunciava el llançament del seu propi bitcoin i ara l'endarrereix. La depreciació d'aquesta moneda, que ha caigut un 60% des dels màxims històrics de no fa ni cinc mesos, fa que Nostrum freni els seus plans. I això deixa enlaire 50 milions d'euros de finançament de la companyia. El grup català vol captar aquesta quantitat a través d'una oferta inicial de moneda ICO, per els seves sigles en anglès) per finançar el seupla d'expansió, que preveu passar dels 130 establiments actuals als 800 en tota Europa en un termini de zinc anys.

Home Meal ha decidit també que el regulador financer suís, la Finma, no supervisarà l'operació, tal com al principi va anunciar, a pesar que ja li havia remès tota la informació de l'ofereix de moneda. Això és a causa que "no s'han complert elsterminis inicialment esperats", segons ha indicatla companyia, que està valorant altres reguladors que puguin donar suport legal a l'operació.

Malgrat aquests contratemps, el fundador i conseller delegat de Home Meal, Quirze Salomó, assegura que la ICO està suscitant "molt interès" entre els inversors i que l'operació serà un èxit. Home Meal va tancar 2017 amb uneixes pèrduesde 3,4 milions d'euros, el doble que en 2016, malgrat que va augmentar els seus ingressos un 5,4 %, fins als 15,28 milions.

Avui et destaquem
El més llegit